Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΑΡΙΣΑ»
Υπουλη κίνηση από τους εργοδοτικούς

Να στήσουν διασπαστική «επιτροπή εργαζομένων» στα Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα» προσπάθησαν «βαλτοί» της εργοδοσίας (προϊστάμενοι καταστημάτων κατά κύριο λόγο), σε συνέλευση που οργάνωσαν σε κατάστημα της εταιρείας, το οποίο, παρότι είναι κλειστό εδώ και καιρό, άνοιξε γι' αυτό το σκοπό με έγκριση των εργοδοτών.

Στόχος τους είναι να σύρουν τους 600 εργαζόμενους της αλυσίδας στο «άρμα» των εργοδοτών, απομακρύνοντάς τους από την υπάρχουσα Σωματειακή Επιτροπή, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που με ταξική συνέπεια, μάχονται για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών εργατικών αιτημάτων..

Οι εργοδοτικοί καλούν τους 600 εργαζόμενους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά - τα 42 καταστήματα της αλυσίδας είναι κλειστά - και είναι απλήρωτοι 14 μήνες να παλέψουν για την ικανοποίηση όσων ζητάει η εργοδοσία (κούρεμα χρεών σε τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές), με τον ισχυρισμό ότι μόνο έτσι θα ξανανοίξουν τα καταστήματα και οι εργαζόμενοι θα ξαναπιάσουν δουλειά.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλούν τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα που τους στήνουν, ακόμα μια φορά, οι εργοδότες και τα τσιράκια τους, σημειώνοντας: Οι εργοδότες δε νοιάζονται για τα συμφέροντα των εργατών, αλλά για τα δικά τους και το απέδειξαν πολλές φορές. Το αποδεικνύουν οι 135 εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί, παρά τις μειώσεις των μισθών και την 14μηνη απλήρωτη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ