Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Το ΚΚΕ δίπλα στους ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας

Περιοδεία σε χωριά της περιοχής, με την Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτή του Κόμματος

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας
Σε απόγνωση βρίσκονται οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας
Περιοδεία στα χωριά Ριζό και Αρσένι της Πέλλας πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ μαζί με την βουλευτή του Κόμματος Ελένη Γερασιμίδου και το δημοτικό σύμβουλο Σκύδρας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μάνο Κανάκη.

Στις συγκεντρώσεις που έγιναν στα καφενεία των χωριών, οι ροδακινοπαραγωγοί ήταν αγανακτισμένοι. Οπως είπαν, η φετινή χρονιά είναι χαμένη, καθώς δεν θα έχουν εισόδημα, εξαιτίας των καταστροφών που υπέστησαν αρχικά, των εξευτελιστικών τιμών που έδωσαν στη συνέχεια οι έμποροι και οι εξαγωγείς, καθώς και εξαιτίας του εμπάργκο της Ρωσίας, που ήρθε ως απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ και τους έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

Κατήγγειλαν, επίσης, ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση αποτελούν ψίχουλα μπροστά στην απώλεια του εισοδήματος που έχουν υποστεί, ενώ ακόμη δεν γνωρίζουν αν τελικά θα πάρουν κι αυτά τα λίγα που τους υποσχέθηκαν.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του κλιμακίου του ΚΚΕ στο Ριζό, με μαζική τη συμμετοχή και των γυναικών στη συγκέντρωση στο καφενείο του χωριού. Η Ελένη Γερασιμίδου ενημέρωσε τους αγρότες και τις αγρότισσες για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα το ΚΚΕ, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την κάλυψη της απώλειας του εισοδήματός τους, για αποζημιώσεις που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, για την απορρόφηση της παραγωγής αλλά και για μέτρα προστασίας των καλλιεργειών τους. Αναφέρθηκε και στην τελευταία Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα και αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή.

Κάλεσε, τέλος, τους ροδακινοπαραγωγούς να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΥ, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ