Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να αποδοθούν στους δικαιούχους οι ιδιοκτησίες

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την απόδοση των ιδιοκτησιών στους δικαιούχους στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, αφορά Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε, στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, προς τον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη.

Από το 1914 έως και το 1924 πρόσφυγες Μικρασιατικής και Ποντιακής καταγωγής εγκαταστάθηκαν στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ το 1931 το κράτος κατοχύρωσε τα δικαιώματα των προσφύγων, παραχωρώντας τους ανταλλάξιμους τίτλους κυριότητας για τις εκτάσεις όπου εγκαταστάθηκαν, τις οποίες χρόνια καλλιεργούσαν. Δεν μπορούν όμως να αξιοποιήσουν τις εκτάσεις αυτές, επειδή ένα μέρος τους χαρακτηρίστηκε αναδασωτέο. Μέχρι σήμερα ούτε απαλλοτρίωση έγινε, ούτε αποζημιώσεις δόθηκαν, ενώ την ίδια ώρα σε όμορη με την παραπάνω περιοχή κτίζονται διαρκώς βίλες, προκαλώντας το περί δικαίου αίσθημα των ιδιοκτητών των εκτάσεων που χαρακτηρίστηκαν αναδασωτέες. Και δεν αποτελεί λύση η παραχώρηση των ανταλλάξιμων περιοχών Γιώργεβα και Πολύζοβα, αφού αυτές ανήκουν στο Δήμο Χορτιάτη και καλλιεργούνται από κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Ασβεστοχωρίου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον υπουργό Γεωργίας ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αποδοθούν άμεσα στους δικαιούχους οι ιδιοκτησίες τους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ