Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Σχέδιο νόμου με προνόμια για λίγους

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας

Στη λογική της ενίσχυσης των μονοπωλίων στο χώρο της πετρελαϊκής αγοράς κινείται το σχέδιο νόμου που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, μετά την προχτεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Ανάπτυξης με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλο το κύκλωμα διακίνησης υγρών καυσίμων, με αντικείμενο το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η «ελεύθερη» πρόσβαση των πρατηριούχων στα διυλιστήρια, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, είναι μόνο κατ' όνομα ελεύθερη, καθώς θέτει σαν όρο τη σύσταση προμηθευτικών συνεταιρισμών και απέχει από το πάγιο αίτημα των πρατηριούχων, που είναι η «ελεύθερη και χωρίς όρους πρόσβαση».

Για το θέμα αυτό η Ομοσπονδία θα συνεδριάσει αύριο και θα αποφασίσει για την παραπέρα στάση της. Σε πρώτη φάση γενικότερα σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου σχολιάζει ότι «διέπεται από αγκυλώσεις και στρεβλώσεις που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει την αγορά, δίνοντας και πάλι ευκαιρία για εκμετάλλευση προνομίων σε λίγους».

Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά τις τιμές των υγρών καυσίμων, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί μείωση των τιμών των βενζινών για δεύτερη βδομάδα και αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Συγκεκριμένα, αναμένεται μείωση της τιμής της βενζίνης σούπερ και της αμόλυβδης κατά 4 δρχ. το λίτρο και αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης κατά 1 δρχ. το λίτρο περίπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ