Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
«Καμπάνα» στην Γκρέμιο για ρατσιστικό συμβάν

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς, από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, στην ομάδα Γκρέμιο του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Λουίς Φελίπε Σκολάρι, εξαιτίας ρατσιστικού επεισοδίου που προκάλεσε οπαδός της προς τον τερματοφύλακα της Σάντος, με την οποία αγωνιζόταν για το Κύπελλο της χώρας. Η Γκρέμιο αποβλήθηκε απ' τη διοργάνωση, ενώ τιμωρήθηκε και με πρόστιμο. Ο δράστης του συγκεκριμένου περιστατικού, επίσης, τιμωρήθηκε με δυο χρόνια αποκλεισμό απ' τους αγωνιστικούς χώρους. Μάλιστα, το γεγονός ότι η ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε απέβαλε πριν από λίγες ημέρες απ' το γήπεδο τον πιο σκληροπυρηνικό σύνδεσμο οπαδών της δε στάθηκε ικανό για να γλυτώσει την καμπάνα.

  • Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ουκρανικής ομάδας, Σαχτάρ Ντόνετσκ, τα γραφεία αυτής κατελήφθησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από ένοπλους άντρες των οποίων η ταυτότητα δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί και οι οποίοι εισέβαλαν και σε άλλα κεντρικά σημεία της ουκρανικής πόλης. Σημειώνεται ότι η ομάδα της Σαχτάρ Ντόνετσκ προπονείται στο Κίεβο και θα αγωνίζεται στο Λβιβ, ενώ είναι στον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Πόρτο, Αθλέτικ Μπιλμπάο και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ.
  • Σπουδαία νίκη αλλά και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στο τελικό του Μουντιάλ πήρε η Αργεντινή έστω και σε φιλικό παιχνίδι, που νίκησε τη Γερμανία στο Ντίσελντορφ με 4-2 και τις δυο ομάδες να αγωνίζονται με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ