Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σοβαρές καταγγελίες από Ολιβιέ Καπό

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες για τα δρώμενα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο του Γάλλου πρώην παίκτη του Λεβαδειακού Ολιβιέ Καπό (με θητεία σε Γιουβέντους και Μονακό) μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό «SoFoot», που έκανε λόγο για τακτικές παραγόντων «μαφιόζικου» τύπου, απειλές κατά της οικογένειάς του και κυκλώματα που στήνουν αγώνες. Μάλιστα, ο Γάλλος παίκτης αποκάλυψε πως αν και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΟΥΕΦΑ) γνωρίζει το τι συμβαίνει δεν ασχολείται.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καπό, ξεκινώντας τις δηλώσεις του, δηλώνει πως προτίμησε την Ελλάδα και την ομάδα της Βοιωτίας παρασυρόμενος απ' την εμπειρία του συμπατριώτη του Τζιμπρίλ Σισέ, που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, η πραγματικότητα που συνάντησε ήταν τελείως διαφορετική, φτάνοντας στο τέλος να τον απειλήσουν ότι θα «σκοτώσουν τη γυναίκα και τα παιδιά του» επειδή δε δέχθηκε να πάρει κόκκινη κάρτα σε συγκεκριμένο αγώνα.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, «τα πάντα είναι διεφθαρμένα. Υπήρχαν τεράστια προβλήματα και στο Λεβαδειακό. Για να σας δώσω μια ιδέα, από τα 18 εκτός έδρας παιχνίδια της περσινής χρονιάς πήραμε ένα βαθμό, ωστόσο τερματίσαμε στην ένατη θέση. Εγώ, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Σε ποιο άλλο πρωτάθλημα το έχετε δει; Μια ομάδα που έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα εκτός έδρας, να τερματίζει πάνω από το πρώτο μισό του πρωταθλήματος». Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο πρώην παίκτης του Λεβαδειακού, πριν από παιχνίδι δέχθηκε επίσκεψη από γείτονες (!) στο σπίτι του, οι οποίοι του ζητούσαν την επόμενη ημέρα να πάρει κόκκινη κάρτα επειδή το είχαν ποντάρει στο στοίχημα. Οπως λέει χαρακτηριστικά, του υποσχέθηκαν μάλιστα να του δώσουν και τα μισά κέρδη, ενώ όταν αυτός αρνήθηκε την επόμενη μέρα ο πρόεδρος (χωρίς να αναφέρει όνομα) του τηλεφώνησε για να μάθει γιατί δε δέχθηκε και τότε ήταν που απείλησε την οικογένειά του.

Πέρα, όμως, απ' τη διαφθορά, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο παίκτης καταγγέλλει και κάτι ανάλογο όσον αφορά τα συμβόλαια που υπογράφουν οι παίκτες, αφού, όπως λέει, «πολλά εκ των οποίων είναι μαύρα και όταν πηγαίνεις στους αρμόδιους θεσμούς να πάρεις τα δεδουλευμένα σου λένε δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο. Μετά παίρνεις το 1/3 αυτών και προσπαθούν να σε απομονώσουν και να σε εξαντλήσουν το ταχύτερο δυνατό».

Ειδική αναφορά κάνει ο Καπό και στη στάση της ΟΥΕΦΑ, αφού, όπως λέει ο ίδιος, συμπαίκτες του είχαν στείλει επιστολές στην αρμόδια αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου περιγράφοντας αντίστοιχες καταστάσεις, ωστόσο, η ίδια η ΟΥΕΦΑ έδειξε να μην ασχολείται.

Καταλήγοντας, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής αναφέρει πως έλυσε το συμβόλαιο με την πρώην ομάδα του χάρις στις ενέργειες ενός δικηγόρου, ενώ προτρέπει τους συναδέλφους του να αποφύγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

  • Η ΠΑΕ Λεβαδειακός με ανακοίνωσή της διαψεύδει τα λεγόμενο του Καπό, τα οποία θεωρεί «αποκύημα της φαντασίας του», διευκρινίζει πως οι οικονομικές διαφορές μαζί του έχουν λυθεί κοινή συναινέσει, ενώ αποκαλύπτει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παίκτης στη Γαλλία. Σε διάψευση της συνέντευξης προέβηκε και ο πρώην μάνατζέρ του στην Ελλάδα, Παύλος Τοπίδης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ