Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Σκοτώθηκαν εργάτες σε ορυχείο

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.--

Δεκάδες ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν προχτές στο ανθρακωρυχείο Ρασποτοστσε στην περιοχή Ζένιτσα στην κεντρική Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Αρχικά, η εργοδοσία έκανε λόγο για 34 εγκλωβισμένους σε σύνολο 56 που βρίσκονταν στο ορυχείο την ώρα του «ατυχήματος». Την Πέμπτη το βράδυ ο διευθυντής του ορυχείου Εσάντ Τσίβιτς δήλωνε ότι «έχουμε επικοινωνία μαζί τους. Είναι μια χαρά και έχουν αρκετό καθαρό αέρα, ώστε να είναι σε θέση να περιμένουν την άφιξη των ομάδων διάσωσης». Ωστόσο, χτες το απόγευμα, ο αντιπρόεδρος της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας, Μίρσαντ Κέμπο ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους παγιδευμένους δεν επέζησαν. Οι υπόλοιποι 29 εργάτες απεγκλωβίστηκαν, ενώ ένας εξακολουθούσε να είναι παγιδευμένος στις στοές, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Οι εργάτες εγκλωβίστηκαν στις στοές όταν ορισμένες κατέρρευσαν μετά από σεισμό μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός προκάλεσε έκρηξη αερίου στο ορυχείο. Οι εργάτες έμειναν για ώρες παγιδευμένοι σε βάθος περίπου 600 μέτρων.

Δύο εργάτες που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται στην πόλη της Ζένιτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ