Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Πρώτος στόχος: Να φτάσουν παντού οι Θέσεις του ΚΣ

Δημοσιεύτηκαν χτες από τον «Οδηγητή» οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 11ο Συνέδριο και ξεκινά η προσυνεδριακή διαδικασία. Με αφορμή τη δημοσίευση των Θέσεων, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέα της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ.

- Τι σηματοδοτεί για την ΚΝΕ η δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ για το 11ο Συνέδριο της Οργάνωσης;

- Με τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ για το 11ο Συνέδριο ξεκινάει η προσυνεδριακή διαδικασία, που θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου από τις 18 έως τις 21 Δεκέμβρη. Το Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία εσωοργανωτική διαδικασία της Οργάνωσής μας. Με τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ ξεκινάει σε όλες τις Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ η συζήτηση, η τοποθέτηση για τις Θέσεις και το Σχέδιο Καταστατικού. Και αναφερόμαστε και στο Σχέδιο Καταστατικού γιατί στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ, το Κεντρικό Συμβούλιο προτείνει τη συμπλήρωση και την τροποποίηση του Καταστατικού, αξιοποιώντας την παλιότερη και την πρόσφατη πείρα.

Σε αυτήν τη διαδικασία όλα τα μέλη της ΚΝΕ λένε γνώμη, μπορούν να συμβάλουν με παρατηρήσεις, να δουν με κριτικό και αυτοκριτικό πνεύμα τη δράση τους αλλά και τη δράση της Οργάνωσης που ανήκουν, τη δράση και την πορεία συνολικά της ΚΝΕ. Ολα τα προηγούμενα χρόνια, στις σύνθετες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την καπιταλιστική κρίση και τη διαπάλη για τη διέξοδο από αυτήν, η Οργάνωση ανέπτυξε πλούσια δράση, με την ολόπλευρη καθοδήγηση του Κόμματος. Εδωσε κρίσιμες και μεγάλες μάχες σε σύνθετες συνθήκες. Αυτήν την πολύτιμη πείρα θέλουμε να τη συζητήσουμε, να βγάλουμε συμπεράσματα και να δούμε και τις νέες απαιτήσεις που προκύπτουν για την ΚΝΕ, που ως νεολαία του ΚΚΕ παλεύει για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Με στόχο να δυναμώνει παραπέρα η Οργάνωσή μας, να αυξάνει τις δυνάμεις της, να αποκτήσουμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που θα μας κάνουν Κομμουνιστική Νεολαία «παντός καιρού». Να αποκτήσουμε ικανότητα και ετοιμότητα δράσης και διείσδυσης μέσα στη νεολαία στις σημερινές και σε όλες τις συνθήκες. Συμβάλλοντας, με μαχητικές νεανικές δυνάμεις, στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Μαζί με τη συζήτηση των Θέσεων, όλες οι ΟΒ της ΚΝΕ, από κάτω προς τα πάνω, θα εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους για τις Συνδιασκέψεις των Οργανώσεων και από τις Συνδιασκέψεις για το Συνέδριο, που αποτελεί το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της ΚΝΕ. Παράλληλα, μέχρι και το Δεκέμβρη θα διεξαχθεί και ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος μέσα από τις σελίδες του «Οδηγητή», όπου μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι φίλες της Οργάνωσης, όσοι θέλουν να συμβάλουν στο δημόσιο διάλογο για τις Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και το Σχέδιο Καταστατικού της ΚΝΕ.

Βάζουμε, επίσης, στόχο αυτή η συζήτηση να γίνει και με τους χιλιάδες νέους που βρεθήκαμε μαζί τους στους αγώνες και στις δραστηριότητες του προηγούμενου διαστήματος. Να ακούσουμε τις απόψεις, την κριτική και τις παρατηρήσεις τους, να καταθέσουν κι εκείνοι γνώμη, εμπλουτίζοντας το δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο. Γι' αυτόν το λόγο, το επόμενο διάστημα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις, εκδηλώσεις σε όλους τους χώρους, σε όλη την Ελλάδα.

- Το Σάββατο κυκλοφόρησαν με τον «Οδηγητή» οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 11ο Συνέδριο. Τι στόχο έχει βάλει η ΚΝΕ για τη διάδοση των θέσεων;

- Να φτάσουν παντού! Αυτός είναι ο στόχος που βάζουμε τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ για τις Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 11° Συνέδριο, που κυκλοφορούν μαζί με τον «Οδηγητή».

Στις Θέσεις του ΚΣ αναφέρουμε ότι μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού, οι νέοι και οι νέες των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από το να γίνουμε η επόμενη γενιά που από τον κόπο και τον ιδρώτα της θα πλουτίζει η τάξη των καπιταλιστών. Εχουμε κάθε συμφέρον να απορρίψουμε το σημερινό εκμεταλλευτικό, άδικο σύστημα και τα ψέματα, τις αυταπάτες που καλλιεργεί.

Αρα, με βάση αυτό, απευθυνόμαστε στα παιδιά της εργατικής τάξης, στους νέους εργαζομένους και τα παιδιά που βρίσκονται στους χώρους της κατάρτισης, στους ανέργους, στους συμμαθητές και συμφοιτητές μας, δηλαδή «οργώνουμε» τους χώρους όπου δουλεύει, μορφώνεται, δραστηριοποιείται και ζει η νεολαία.

Είμαστε αισιόδοξοι. Ηδη, από τα πλάνα που έχουν βάλει οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, τα μεγαλύτερα που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια, φανερώνονται οι πραγματικά πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχουμε για τη διακίνηση του «Οδηγητή» με τις Θέσεις του ΚΣ. Οι πανεξορμήσεις όλων των Οργανώσεων τις τέσσερις πρώτες μέρες κυκλοφορίας θα δώσουν τον τόνο. Ηδη, η Οργάνωση της Αττικής έχει προγραμματίσει την πρώτη εβδομάδα μαζικές εξορμήσεις σε χώρους νεολαίας. Ξεχωριστή συμβολή σ' αυτήν την προσπάθεια έχουν εξάλλου και οι Κομματικές Οργανώσεις, που έχουν κάνει και δική τους υπόθεση τη διάδοση και τη μελέτη των Θέσεων. Με χαρτί και μολύβι, οργανωμένη συζήτηση που θα καταλήγει σε σχέδιο, αποφασιστικότητα, μαχητική αισιοδοξία για τα θετικά βήματα που η Οργάνωσή μας έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, διαδίδουμε παντού το σύνθημα του Συνεδρίου μας: «ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ. Μαχητικά στο δρόμο για το Σοσιαλιστικό αύριο χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ