Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Στάση εργασίας κόντρα στην ποινικοποίηση των αγώνων

Στάση εργασίας σ' όλες τις επιχειρήσεις εμφιαλωμένων ποτών έχει κηρύξει για αύριο, 31 του Μάη, το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, καταδικάζοντας τις προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων του Συνδικάτου και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «ψευδείς και συκοφαντικές μηνύσεις σκοπιμότητας» εναντίον συνδικαλιστών του κλάδου.

Η στάση εργασίας θα αρχίσει στις 11.30 π.μ. και θα λήξει στις 3.30 μ.μ. και στη διάρκειά της οι απεργοί με συγκέντρωσή τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης θα εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στα 18 κατηγορούμενα μέλη του Συνδικάτου που δικάζονται την ίδια μέρα λόγω της συνδικαλιστικής τους δραστηριότητας.

Να σημειωθεί ότι τα 18 μέλη του Συνδικάτου που προσάγονται αύριο σε δίκη είχαν δραστήρια συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας στην επιχείρηση Λυμπερόπουλου και για την περιφρούρηση της απεργίας δέχτηκαν σωρεία μηνύσεων από τον εργοδότη. Μερικών εξ αυτών κινδύνεψε και η ζωή όταν σε μικρή απόσταση από αυτούς εξερράγη χειροβομβίδα που έριξαν ενάντια στους απεργούς «άγνωστοι» με μοτοσικλέτα που έσπευσαν να εξαφανιστούν, χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα αποκαλυφθεί, παρά τις καταγγελίες και τις μηνύσεις του Συνδικάτου!

Αγνωστοι εξακολουθούν να παραμένουν και οι δράστες της τοποθέτησης βόμβας στην είσοδο της κατοικίας του προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, Κώστα Αρτεμίου. Σε δίκες όμως προσάγονται καθημερινά εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που αναπτύσσουν συνδικαλιστική δραστηριότητα και υπερασπίζονται τα νόμιμα δικαιώματα και ελευθερίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ