Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Νέο αγωνιστικό «ραντεβού» σήμερα

Αγωνιστικό «ραντεβού» έχουν σήμερα οι φοιτητές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα και άλλες πόλεις της χώρας, οι οποίοι παλεύουν για σπουδές με δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα στο μέλλον τους. Στην Αθήνα, οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

Οι φοιτητές δηλώνουν την αντίθεσή τους στο νόμο - απάτη για την ονομαστική και μόνο «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ, στις κατευθύνσεις των Μπολόνια και Πράγας, που πιστά υλοποιεί η κυβέρνηση, αλλά και τα νομοσχέδια που ετοιμάζει για τα μεταπτυχιακά, την αξιολόγηση, την έρευνα.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, οι φοιτητικοί σύλλογοι: Πάντειος, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), Νηπιαγωγοί, Πληροφορική, Μαθηματικό, Βιολογικό, ΜΜΕ, Φυσικό και ΤΕΜΦΕ (Πολυτεχνείου). Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει με απόφασή της και η Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας.

Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης, θα συναντηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Χημείου, απαιτώντας την απόσυρση του νόμου για την «ανωτατοποίηση των ΤΕΙ». Στην κινητοποίηση έχουν πάρει απόφαση να συμμετάσχουν, μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις οι Σύλλογοι φοιτητών Ψυχολογικού, Πολιτικού, Κτηνιατρικής, Δασολογίας, Πληροφορικής, Εικαστικού, Αγγλικού, Παιδαγωγικού και Φιλοσοφικό Παιδαγωγικής.

Στην Πάτρα, το σημερινό φοιτητικό συλλαλητήριο έχει οριστεί στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ολγας. Απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει οι Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων και Μαθηματικού.

Στις 12 το μεσημέρι, στα Λιοντάρια, στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Μαθηματικού, Χημικού, Βιολογικού, Φυσικού και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μάλιστα, χτες το μεσημέρι, οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη νομαρχία Ηρακλείου, καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές.

Στα Γιάννενα, οι φοιτητές των συλλόγων Χημικού, Βιολογικών Εφαρμογών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων θα συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα στη Νομαρχία. Επίσης, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία, με απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και Διαχείρισης Περιβάλλοντος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (2019-10-31 00:00:00.0)
«Οχι» στην υποβάθμιση των σπουδών (2003-11-12 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά (2002-03-05 00:00:00.0)
Πλήθος αγωνιστικών αντιδράσεων (2001-05-09 00:00:00.0)
Συντονισμένα αντιστέκονται (2001-03-09 00:00:00.0)
Πορεύονται αγωνιστικά για όσα τους ανήκουν (2000-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ