Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΒ ΟΑΕΔ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στην οργάνωση του αγώνα η ελπίδα

Η ανάγκη για οργάνωση στα σωματεία και η ενεργός συμμετοχή σε αυτά, προκειμένου να διεκδικήσουν άμεσα τα δικαιώματά τους, ήταν το αντικείμενο της χτεσινής προφεστιβαλικής εκδήλωσης, που έγινε στη σχολή του ΟΑΕΔ Πειραιά, με πρωτοβουλία της ΟΒ ΟΑΕΔ Πειραιά της ΚΝΕ. Κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Σωματεία, ασφαλιστικό, ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και συνέχιση του αγώνα».

«Παλεύετε για το δικαίωμα στην εκπαίδευση και τη δουλιά. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ "το παίζουν" σωτήρες. Ομως κανείς δεν πρόκειται να σας σώσει. Μόνο οι ίδιοι θα σώσετε τους εαυτούς σας. Να οργανωθείτε στα συνδικάτα, για να υπερασπίζετε άμεσα τα συμφέροντά σας απέναντι στους εργοδότες», επισήμανε στους μαθητές ο Ιορδάνης Πουντίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. «Τα συμφέροντα των εργαζομένων διεκδικούνται και απαιτούνται μαζικά, μέσα από τα σωματεία. Θέλουμε ίση αμοιβή και ίση δουλιά για όλους. Αυτό ισχύει και πρέπει να αγωνιστείτε ειδικά οι μαθητές του ΟΑΕΔ, αφού από τη μια δέχεστε μεγάλο πλήγμα στα εργασιακά σας δικαιώματα και από την άλλη επιχειρείται από το υπουργείο Εργασίας η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις σχετικά με το Ασφαλιστικό, είπε ότι «η κυβέρνηση και τα συμβιβασμένα σωματεία ξεσκεπάστηκαν. Η κυβέρνηση με προκλητικό και έντεχνο τρόπο προσπαθεί να περάσει το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, αλλά συνάντησαν αντιδράσεις τόσο μαζικές που δεν τις περίμεναν. Πρέπει να αντισταθούμε στη λογική που θέλει τη νεολαία με μειωμένα ενδιαφέροντα, με μισή ζωή. Η νεολαία πρέπει να απαντήσει με μαζικούς και δυναμικούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ