Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρεμβάσεις για τα προβλήματα των σχολείων

Δράσεις ενημέρωσης, ανάδειξης και διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων έγιναν χτες από γονείς των μαθητών τους σε Καλαμάτα, Σέρρες, Αργος, Κόρινθο και άλλες πόλεις όπου λειτουργούν τέτοια σχολεία. Ζητώντας επίλυση των προβλημάτων στις μεταφορές και τη σίτιση, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αναλυτικά προγράμματα, δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό.

Ζητήματα λειτουργίας των σχολείων αναδείχτηκαν χτες με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων 7ου διαμερίσματος Αθήνας. Εκπρόσωποι των γονιών μίλησαν στα τέσσερα σχολικά συγκροτήματα όπου συγχωνεύονται οκτώ σχολεία αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας. Εκεί τέθηκαν τα ζητήματα των συγχωνεύσεων τμημάτων και των προβλημάτων που δημιουργούν. Μεταξύ άλλων, τα τμήματα Γ' και Δ' τάξης του 106ου Δημοτικού συγχωνεύονται από δυο σε ένα σε κάθε τάξη κάτι που προκαλεί την αντίδραση των γονιών του σχολείου που προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ότι διώχνονται 12 παιδιά που «περισσεύουν» στο 108 νηπιαγωγείο που στεγάζεται σε ισόγειο πολυκατοικίας, λόγω έλλειψης χώρου με τους γονείς να ζητούν την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου, η οποία υποτίθεται πως είναι δρομολογημένη.

Στο μεταξύ, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στην οδό Ευελπίδων έγινε ο αγιασμός του 38ου Γυμνασίου - Λυκείου Αθήνας. Ηταν μια συμβολική κίνηση στο πλαίσιο του αγώνα να μην κλείσουν οι υποδομές άθλησης και πολιτισμού καθώς ο χώρος προορίζεται να διατεθεί για να στεγάσει υπηρεσίες των δικαστηρίων.

Στον Πειραιά, παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν από την ΕΛΜΕ Πειραιά και εκπροσώπους γονέων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση και από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην αντίστοιχη Διεύθυνση.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης καλεί εκπαιδευτικούς - γονείς - μαθητές και εργαζόμενους σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Δήμο - Περιφέρεια και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ