Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κ. Παπαδάκης

Σε συνέχεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα την Τρίτη, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, καταγγέλλει με Ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις άθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών, τις προσβλητικές συμπεριφορές και τους ξυλοδαρμούς σε βάρος τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η Αμυγδαλέζα, όπως και τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, της ελληνικής και των άλλων αστικών κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ, της έντασης της καταστολής σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αναφέροντας στην Ερώτησή του τα παρακάτω:

«Χίλιοι οκτακόσιοι μετανάστες κρατούνται στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα Αττικής, κάτω από τραγικές συνθήκες διαβίωσης, για το "έγκλημά" τους να προσπαθήσουν να επιβιώσουν, εγκαταλείποντας τις χώρες τους που στενάζουν από πολέμους, συγκρούσεις, πείνα και εξαθλίωση, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι μετανάστες ζουν στοιβαγμένοι σε κοντέινερ, σε απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και με υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αντιμετωπίζουν προσβλητικές και ταπεινωτικές συμπεριφορές, ακόμα και ξυλοδαρμό, όπως συνέβη στις 2/9/2014, που αντιμετώπισαν επίθεση των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα των τραυματισμό δεκάδων μεταναστών.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, όπως της Αμυγδαλέζας, αποτελούν χαρακτηριστική πλευρά της κατασταλτικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ, που συναποφασίζουν και υλοποιούν η ελληνική και οι άλλες κυβερνήσεις των κρατών - μελών της.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών και του εργατικού - λαϊκού κινήματος:

-- Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα.

-- Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

-- Χορήγηση ασύλου ή προσωρινού ανθρωπιστικού καθεστώτος στους πρόσφυγες.

-- Να νομιμοποιούνται όσοι εργαζόμενοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, να χορηγούνται νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Κατάργηση των Κανονισμών Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ