Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στην τελική ευθεία για την κορύφωση στην Αθήνα
  • Μεθαύριο, Πέμπτη, αρχίζουν οι τριήμερες εκδηλώσεις
  • Το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

Το «ταξίδι» του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις πόλεις όλης της χώρας ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και τώρα, τη σκυτάλη για τη μεγάλη νεολαιίστικη γιορτή παίρνει η Αθήνα, όπου το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον.

Το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη, στις 8.45 μ.μ., θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 8.30 μ.μ., χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες στησίματος στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης». Οι σκαλωσιές έχουν υψωθεί, οι βασικές κατασκευές είναι πλέον στη θέση τους και μένει να ντυθούν με τα καλαίσθητα ταμπλό και τα πανιά τους. Με σεβασμό και με φροντίδα για το φυσικό κάλλος του πάρκου, τα συνεργεία της ΚΝΕ συνεχίζουν την εθελοντική δουλειά τους, ώστε όλα να είναι έτοιμα μεθαύριο, Πέμπτη, οπότε και ανοίγουν οι πύλες της μεγάλης γιορτής.

Το πραγματικά πλούσιο πρόγραμμα, αντάξιο των 40 χρόνων λαμπρής πορείας του Φεστιβάλ, θα ξεδιπλωθεί σε τρεις μεγάλες σκηνές (η μία εκ των οποίων θα στηθεί στο Μαθητικό Στέκι), σε μια θεατρική σκηνή, αλλά και στους ιδιαίτερους χώρους του Φεστιβάλ (Παιδότοπο, Εργατικό Στέκι, Διεθνούπολη, Χώρο Πολιτισμού, ΑΕΙ - ΤΕΙ, Αθλητισμού). Δεκάδες καλλιτέχνες συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, στις συναυλίες αλλά και στα ειδικά αφιερώματα που έχουν ετοιμαστεί για τα τεσσαρακοστά γενέθλια του Φεστιβάλ. Παράλληλα, ενδιαφέρουσες είναι οι συζητήσεις που θα γίνουν στους χώρους του Φεστιβάλ και οι παρουσιάσεις συλλογικών εργασιών που έχουν ετοιμάσει Οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ για διάφορα θέματα.


Δυο ενδιαφέρουσες εκθέσεις θα τραβήξουν τα βλέμματα των επισκεπτών, ενώ για άλλη μια χρονιά φέτος θα δοθεί συνέχεια στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ θα συγκεντρώνονται γραφική ύλη, τετράδια, μολύβια, τσάντες, οτιδήποτε χρειάζονται μαθητές, που θα παραδοθούν σε λαϊκά φροντιστήρια τα οποία λειτουργούν Λαϊκές Επιτροπές, αλλά και στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της καμπάνιας του για τα παιδιά της Παλαιστίνης. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έκφρασης αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης θα χαιρετίσει το Φεστιβάλ την Παρασκευή ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Marwan Emil Toubassi.

Το δικό τους χώρο θα έχουν όπως πάντα στο Φεστιβάλ οι θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ καθώς και Κέντρα Πρόληψης κατά των ναρκωτικών, ενώ στον αγώνα κατά των ναρκωτικών θα είναι αφιερωμένος και ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5 χιλιομέτρων που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 20 Σεπτέμβρη από το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» έως την κεντρική πλατεία Ιλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ