Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
«Χρυσές»... γοργόνες

Μια ακόμη σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό γυναικείο πόλο σημείωσε η Εθνική νέων γυναικών (με παίκτριες κάτω των 19 ετών) που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Ιταλία επικρατώντας στον τελικό με 7-6 της οικοδέσποινας των αγώνων. Οι Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης έχουν πλέον φέρει στην Ελλάδα 39 μετάλλια, 21 αυτές των γυναικών. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει τρία μετάλλια στις Νέες Γυναίκες, το χρυσό στη Ρώμη και στο Λουλ το 2002 και το αργυρό στο Μπάρι το 2004. Στο φετινό τελικό το ελληνικό συγκρότημα είχε τον έλεγχο του αγώνα απ' τα μισά του δεύτερου οκταλέπτου, όταν και προηγήθηκε με 5-3, ενώ ένα γκολ της Χαραλμπίδη 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα διαμόρφωσε το 7-4 και ήταν αυτό που ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη.

Tα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-1, 2-1

Ιταλία: Σπαράνο, Τσίτινο, Πικότσι, Αβέγκνο, Μορβίλιο, Φίσκο, Γκαλάρντι 2, Καρέγκα 2, Γκρανιολάτι 1, Μαρλέτα, Σεντανίνι, Ιωάννου 1, Ρίσο.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Ι. Χαραλαμπίδη 3, Χυδηριώτη 2, Β. Πλευρίτου, Ξενάκη, Καλογεράκου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Σ. Χαραλαμπίδη 1, Ντάσιου, Νιαρχάκου 1, Τερεφού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ