Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ - 35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Μια ιδιαίτερη επέτειος

18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη 2008 - Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια

Το 34ο στη σειρά Φεστιβάλ ονομάστηκε Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ και γιόρτασε τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ.

Στον κεντρικό του χώρο στήθηκαν και συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών δυο εκθέσεις, η μία αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή της ΚΝΕ και η άλλη με φωτογραφίες, κείμενα, αλλά και πολεμικό υλικό από τα σημεία των μαχών του ΔΣΕ στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας, που αποτελούσε μόνο ένα μέρος από τη μεγάλη έκθεση για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ που στήθηκε μετά από μερικούς μήνες στη Νίκαια. Παράλληλα πρωτοπαρουσιάστηκαν ειδικές εκδόσεις του Κόμματος (Προγραμματικά Ντοκουμέντα 1918 - 2008, τα Πρακτικά της 12ης Ολομέλειας και Λεύκωμα για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ).

Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 61 Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα και Νεολαίες από 35 χώρες του κόσμου, που συναντήθηκαν με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην έδρα του Κόμματος στον Περισσό, επισκέφτηκαν μνημεία συνδεδεμένα με την ιστορία του Κόμματος και του λαού μας, ενώ στο χώρο του Φεστιβάλ απηύθυναν χαιρετισμούς σε διάφορες σκηνές. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε επίσης εκείνες τις μέρες και η Περιφερειακή Συνάντηση Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής της ΠΟΔΝ. Στους χώρους του Φεστιβάλ υπήρχαν κουτιά οικονομικής ενίσχυσης με το σύνθημα «Σπάσε τώρα τον εγκληματικό αποκλεισμό της Κούβας», και την τελευταία μέρα που ήταν και πάλι η Κυριακή, πριν τις κεντρικές ομιλίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χαιρετισμό απηύθυνε ο Κάρλος Μάρσαν Αγκιλέρα, υπεύθυνος Ευρώπης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κούβας.

Η βροχή που έπεσε το Σάββατο ακύρωσε σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις εκείνης της μέρας, αλλά όλες οι υπόλοιπες μέρες αυτού του ιδιαίτερου επετειακού Φεστιβάλ κύλησαν όμορφα και μαζικά.

10, 11 και 12 Σεπτέμβρη 2009 - Θεσσαλονίκη

Το 35ο Φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο για τις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη, αλλά η προκήρυξη πρόωρων εκλογών για άλλη μια φορά αλλάζει τα Φεστιβαλικά σχέδια της ΚΝΕ. Ετσι, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στη Θεσσαλονίκη και η «συμπρωτεύουσα» βάζει τα δυνατά της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ