Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΗΛΙΑΣ ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ
φωτό 1

Στις 22.9.2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το «ξαφνικό φευγιό» του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ευαγγελία Χύτη προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Πέρασε ένας χρόνος (26/7/2013) που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύντροφος, πατέρας και παππούς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την αξιοπρέπεια, το ήθος, την προσφορά στην οικογένειά του και τα πιστεύω του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Πιερίας.

Η οικογένειά του

***

φωτό 1

Η Τασία Κολυβά από τη Λεύκη Ιθάκης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ιθάκης, στη μνήμη του άντρα της, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΥΒΑ (Ταΰγετου).

***

φωτό 1

Στη μνήμη του παιδιού μας ΣΠΥΡΟΥ (ΡΕΠΟΥΣΗ), των αδελφών μας Γρηγόρη Βαγγέλη, Παναγή και του γαμπρού μας Παπαντώνα προσφέρουμε 100 ευρώ στο κόμμα μας για τη συνέχιση του αγώνα, μέσω ΚΟΒ Παλικής Κεφαλονιάς.

Μάκης - Αιμιλία - Παναγιώτης Ρεπούσης

***

φωτό 1

Στις 22.9.2014 συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού και προπάππου, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΩΣΗ, ο οποίος μας άφησε για πάντα σε ηλικία 81 χρόνων.

ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Πουπούλα)
ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Πουπούλα)
Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρoυμε 200 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ και 30 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», μέσω ΚΟΒ Α. Πόλης Θεσ/νίκης.

Η σύζυγος Πηνελόπη Γιώση και η οικογένειά του.***

φωτό 1

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΠΟΤΟΥ, που πέθανε στις 31 Ιούλη 2014, προσφέρω για ενίσχυση του ΚΚΕ 30 ευρώ μέσω της ΤΟ Μαγνησίας.

Ο γιος του Γιάννης

***

φωτό 1

Ο ΚΑΠΟΥΣΙΖΗΣ ΤΑΣΟΣ, γεννημένος το 1915 στο Φουλατσικλίκ της Νικομήδειας (Τουρκία), επηρεασμένος από τις συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής, επέλεξε από μικρός το δύσκολο δρόμο της αντίστασης. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, στέλεχος του ΕΑΜ με πολύχρονους αγώνες για τα δικαιώματα της αγροτιάς και των εργαζομένων. Για τη συμμετοχή του στην ΕΑ και τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία τιμήθηκε από το παρακράτος της Δεξιάς με πολύχρονη φυλακή και εξορία. Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του, δραστηριοποιήθηκε μετά τη χούντα στο κίνημα των ΕΒΕ. Ηταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Ν. Κιλκίς στα πέτρινα χρόνια της βίας και νοθείας της Δεξιάς. Μέχρι το θάνατό του ήταν πιστός αναγνώστης του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ που τον συνόδεψε και στο τελευταίο του ταξίδι.

Με τη συμπλήρωση 3 μηνών από το θάνατό του, τα παιδιά του Δημήτρης, Θάλεια και Βένια Καπουσίζη προσφέρουν 300 ευρώ στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, καθημερινό σύντροφο του αγαπημένου τους πατέρα.

ΡΕΠΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΡΕΠΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
***

φωτό 1

Στις 9 Αυγούστου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΡΑΚΟΥΔΗ, από τη Μάνη Διδυμότειχου Εβρου. Μπήκε στο Κόμμα το 1952 και συμμετείχε δραστήρια και ενεργά. Ηταν για χρόνια Γραμματέας της ΚΟ στη Δρέσδη Γερμανίας. Χάθηκε ένας αφοσιωμένος αγωνιστής του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης στο Κόμμα και στο κομμουνιστικό κίνημα, όταν άλλοι τα δίπλωναν και αποχωρούσαν από το ΚΚΕ, εκείνος αγωνίστηκε πιστός στο μαρξισμό - λενινισμό, με απέραντη εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα, Ζωή, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Βότση» Καλαμαριάς.

***

φωτό 1

Πέρασαν τρία χρόνια που έφυγε από τη ζωή ο σ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ. Εζησε πιστός και αγωνιζόταν για τα ανώτερα ιδανικά που υπηρετεί το ΚΚΕ, για σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Για να σταματήσει η βάρβαρη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τίμησε μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η αγαπημένη του σύζυγος και αγωνίστρια Ευαγγελία προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σίνδου Θεσ/νίκης.

***

φωτό 1

Στις 17.10.2014 κλείνουν 13 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (ΤΟΥΠΟΥΛΑ) ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ. Γεννήθηκε στο χωριό Λούπεδα Ανατολικής Θράκης. Το 1941 παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Μπουρσούκη, με τον οποίο απέκτησαν μια κόρη. Ο Κωνσταντίνος Μπουρσούκης εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ, έγινε μέλος του ΚΚΕ και πολέμησε μαχητής του ΔΣΕ. Το 1948 τραυματίστηκε σε μάχη και, από τότε, αγνοείται η τύχη του. Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ, κυνηγημένη από το παρακράτος, αναγκάστηκε να βγει στο βουνό. Εντάχθηκε στο ΔΣΕ, στο αρχηγείο Τζένας. Τελείωσε την Υγειονομική Σχολή, έγινε νοσοκόμα και, αργότερα, ονομάστηκε Αξιωματικός του ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου. Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη όπου εργάστηκε και συνταξιοδοτήθηκε. Επαναπατρίστηκε το 1981 και εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

ΚΟΛΥΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ταϋγετος
ΚΟΛΥΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ταϋγετος
Στη μνήμη της και στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν για μια καλύτερη κοινωνία, η κόρη της Μαρία, ο εγγονός της Κωνσταντίνος και ο γαμπρός της Χρήστος προσφέρουν 50 ευρώ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας ΤΣΩΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, που κλείνουν 40 μέρες από το θάνατό του, ο αδελφός του και οι σύντροφοί του προσφέρουν 95 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέλος του οποίου ήταν μέχρι το τέλος της ζωής του, μέσω ΚΟΒ Αγρινίου.

***

φωτό 1

Οι Λ. Κατσαρής και Α. Κατσανάκης στη μνήμη του συναδέλφου, συναγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΣΕΛΑ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη της ΜΑΙΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ και με αφορμή το 40ήμερο μνημόσυνο, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Εκπαιδευτικών Τρικάλων του Κόμματος.

Ελένη Αργυρίου

***

φωτό 1

Ο ΗΛΙΑΣ ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ του Ιωακείμ γεννήθηκε στη Γάβρα του Κιλκίς το 1929. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε, επιβίωσε και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη ΛΔ Πολωνίας. Επαναπατρίστηκε και πέθανε στο Κιλκίς.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Πολυξένη προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΤΕ Κιλκίς.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΧΟΥ, που στις 16 Σεπτέμβρη έκλεισαν 2,5 χρόνια από το θάνατό του, η γυναίκα του και η κόρη του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΤΖΙΩΚΑ-Καρτασίδου ΕΛΕΝΗ
ΤΖΙΩΚΑ-Καρτασίδου ΕΛΕΝΗ
***

φωτό 1

Στις 22/9/2014 κλείνουν 7 χρόνια που λείπει από κοντά μας η ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΤΖΙΩΚΑ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μητέρας, αγωνίστριας του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, πολιτικής πρόσφυγα στη ΛΔ Πολωνίας προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου της οποίας ήταν μέλος.

***

φωτό 1

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας

ο σύντροφος ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΠΑΣ, στις 30/7/12, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Ο σύντροφος Λουκάς ξεχώριζε για τη μαχητικότητα και την οξυδέρκειά του, το πνεύμα αυτοθυσίας και την αγάπη του για το κόμμα μας. Το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο.

Στη μνήμη του, σύντροφοι από την Καβάλα, όπου ο σύντροφος Λουκάς έζησε και σπούδασε, προσφέρουν στο ΚΚΕ 140 ευρώ.

***

φωτό 1

Η Ελένη Μαρμαρά στη μνήμη του πατέρα της ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΜΑΡΑ, για τα τρία χρόνια από το θάνατό του, προσφέρει 100 ευρώ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, μέσω της Δυτ. ΚΟΒ Βέροιας.

***

φωτό 1

Εις μνήμη του συζύγου μου, ΤΑΣΟΥ (ΟΡΤΟΥΛΗ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος ήταν μέλος του Κόμματος έως την τελευταία στιγμή της ζωής του, προσφέρω 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ωραιοκάστρου, στο Κόμμα που τίμησε και αγωνίστηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του.

***

φωτό 1

Στις 27 Αυγούστου συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 81 ετών η πολυαγαπημένη μας σύζυγος και μητέρα στη ζωή, ΧΑΛΕΠΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (το γένος Νιτσοπούλου) από τις Καρυές Πρεσπών του Ν. Φλωρίνης. Πήρε μέρος ως μαχήτρια του ΔΣΕ και με το τέλος του Εμφύλιου, βρέθηκε πολιτική πρόσφυγας στη ΣΔ Τσεχοσλοβακίας. Το 1952 παντρεύτηκε στο Γιέσενικ το σύντροφο της ζωής της, Χαλεπλή Γιάννη και απέκτησαν δύο γιους. Από το 1955 έως το 1987 εργάστηκε στο εργοστάσιο «Μοραβόλεν» και επιβραβεύτηκε πολλές φορές για την υποδειγματική της δουλειά. Επαναπατρίστηκε στα τέλη του 1987 και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στη Θεσ/νίκη.

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ
Στη μνήμη της προσφέρουν, ο σύζυγος και οι γιοι με τις οικογένειές τους, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ωραιοκάστρου.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της ΣΤΑΜΑΤΙΝΑΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ - ΓΛΙΝΟΥ προσφέρουμε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 70 ευρώ μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά της: Δόξα, Γεράσιμος & Φωτεινή, Χρήστος

Τα εγγόνια της: Παναγιώτα & Μαρίνος, Νικολέττα & Νίκος, Νίκος

Τα δισέγγονά της: Κωνσταντίνος, Νεφέλη

  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού, αντί για στεφάνι, προσφέρει 25 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ εργαζομένων Κορυδαλλού.

***

Στην μνήμη των αγωνιστών:

Του παππού μου, μπάρμπα ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ,

της γιαγιάς ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - ΠΑΓΑΝΙΑ,

των θείων ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - ΔΡΟΒΑΤΖΗ,

της μητέρας μου ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ παραθέτουμε την επιστολή που έστειλε η ΚΕΠΕ στον αδελφό του, σ. Γιώργη Καραγιάννη στην Ουγγαρία στις 21-6-1951, και τον πληροφορούσαν σχετικά:

«Συναγωνιστή,

Απαντάμε σε αίτησή σου με την οποία ζητάς πληροφορίες για τον αδελφό σου ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ του Γιάννη και της Μαρίας, χρονών 23, απ' το Δίστρατο Κόνιτσας και σε πληροφορούμε ότι υπηρετώντας στην 8η Μεραρχία του ΔΣΕ έπεσε στον Αγώνα του Λαού μας για τη Λευτεριά, τη Δημοκρατία και την Ανεξαρτησία της Πατρίδας, στη μάχη Δημόσιου δρόμου Γαϊδάρου - Καλλιθέας στις 18.6.1949.

ΧΑΛΕΠΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΧΑΛΕΠΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η θυσία του αλησμόνητου αδελφού σου για τα συμφέροντα, την τιμή και την πρόοδο της Ελλάδας τον τοποθετεί σαν ένα άξιο γιο της Πατρίδας ανάμεσα στους ήρωές της. Η Ελλάδα είναι περήφανη για τα άξια αυτά παιδιά της. Η Κεντρική Επιτροπή Προσφύγων Ελλάδας, στο όνομα του Λαού της Ελλάδας για τον οποίο έδωσε ηρωικά τη ζωή του ο αξέχαστος αδελφός σου, σου εκφράζει την πιο θερμή συμπάθεια.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΔΟΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ».

*****

ΦΩΤΟ 1

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στους Σουστιάνους Λακωνίας. Υπήρξε αγωνιστής του ΔΣΕ και πάντα συνεπής στις αρχές και τα ιδανικά του κομμουνιστή μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Γνήσιος άνθρωπος, ακέραιος, αξιοπρεπής και αλληλέγγυος στους συνανθρώπους του που είχαν ανάγκη. Στη μνήμη του ο Δημήτρης Κούλιας προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης - Λαμπρινής.


ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μίμης) ΖΑΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μίμης) ΖΑΧΟΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΡΑΚΟΥΔΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΡΑΚΟΥΔΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΣΕΛΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΣΕΛΛΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ (Ορτούλης)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ (Ορτούλης)

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΜΑΤΙΝΑ
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΜΑΤΙΝΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΠΟΤΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΠΟΤΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΣΩΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΣΩΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΠΟΥΣΙΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Καπετάν Τάσος)
ΚΑΠΟΥΣΙΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Καπετάν Τάσος)

ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ