Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΑΛ
Περιορίζεται η δυνατότητα συγκρότησης τμημάτων

Μετά από την κατάργηση των πιο μαζικών τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τη «διαθεσιμότητα», το υπουργείο Παιδείας θέτει και αυστηρότερες προϋποθέσεις προκειμένου να συγκροτηθούν τμήματα ειδικότητας στη Β' τάξη των ΕΠΑΛ. Αναγκάζοντας μαθητές να μετακινηθούν, αναζητώντας την ειδικότητά τους σε άλλο ΕΠΑΛ, ή να επιλέξουν υποχρεωτικά την ειδικότητα που θα μπορέσει να λειτουργήσει στο σχολείο τους.

Με την Υπουργική Απόφαση 100637 / Γ2 (ΦΕΚ 891 τ. Β 11 - 7 - 14) περιορίζεται η δυνατότητα συγκρότησης τμημάτων ειδικότητας στη Β' τάξη των ΕΠΑΛ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως, όπου λειτουργεί με 1 τμήμα γενικής παιδείας, απαιτούνται τουλάχιστον 8 μαθητές για τη δημιουργία τμήματος ειδικότητας. Αν τα τμήματα γενικής παιδείας είναι 2, τότε απαιτούνται 12 μαθητές και, όπου είναι τρία ή περισσότερα τα τμήματα γενικής παιδείας, απαιτούνται τουλάχιστον 15 μαθητές για να λειτουργήσει τμήμα ειδικότητας. Η μόνη εξαίρεση που επιτρέπεται αφορά περιπτώσεις που η μετακίνηση σε άλλο ΕΠΑΛ είναι οικονομικά ασύμφορη και αντικειμενικά αδύνατη.

Την ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Παιδείας και τη δυνατότητα λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ειδικότητας, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιλογές των μαθητών, ζητά η ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ