Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στα τέλη του μήνα οι αιτήσεις μετεγγραφών

Τη Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη αναμένεται να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους πρωτοετείς φοιτητές για μετεγγραφή. Επίσης, την προσεχή Δευτέρα αναμένεται και η έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων που θα ρυθμίζουν ειδικότερα ζητήματα μετεγγραφών, όπως προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας περιμένει να συγκεντρώσει μία πρώτη εικόνα για τον αριθμό εκείνων που επιθυμούν μετεγγραφή μετά τη λήξη προθεσμίας εγγραφών των πρωτοετών (έως και 26 Σεπτέμβρη).

Σημειώνει δε ότι δικαίωμα μετεγγραφής έχουν όσοι έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνη του 2014, ενώ δεν δικαιούνται μετεγγραφή όσοι πέρασαν με το 10%.

Το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για 40.000 φοιτητές που αποκτούν το δικαίωμα μετεγγραφής μετά το νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάη, ωστόσο δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα πόσοι από αυτούς θα ασκήσουν αυτό το δικαίωμα και εκφράζει αγωνία για συμφόρηση στα ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης των αστικών κέντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ