Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΥΛΗ
«Παράδεισος» η Αμυγδαλέζα κατά την άποψη της κυβέρνησης

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ζήτησε το ΚΚΕ

Με επιχειρήματα βουτηγμένα στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, προσπάθησε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας, από το βήμα της Βουλής, να καλύψει την αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και τα κολαστήρια που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα, όπως αυτό της Αμυγδαλέζας, το οποίο, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη, λίγο - πολύ επιχείρησε να το παρουσιάσει ως παράδεισο για τους ανθρώπους που στοιβάζονται εκεί μέσα!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε τις απάνθρωπες συνθήκες διαμονής που αντιμετωπίζουν οι 1.800 μετανάστες που βρίσκονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, (άνθρωποι να μένουν σε κοντέινερς χωρίς κλιματισμό ή θέρμανση, με συσσωρευμένα σκουπίδια στο χώρο) και την έλλειψη ακόμα και στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κατάσταση που βάζει σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία. Κατήγγειλε τον άγριο ξυλοδαρμό μουσουλμάνων μεταναστών την ώρα της προσευχής. Ενώ κατέθεσε το αίτημα του Κόμματος: «Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να κλείσουν. Χρειάζεται να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, με ιατρoφαρμακευτική βοήθεια και προληπτικές εξετάσεις».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αφού χαρακτήρισε τον ξυλοδαρμό των μεταναστών από άντρες καταστολής «ατυχές γεγονός» και βέβαια ότι διεξάγεται ΕΔΕ, σημείωσε: «Την κατάσταση την αντιμετωπίζουμε πάντα ειλικρινά και ρεαλιστικά, βάσει της κοινωνίας και του πώς ζει εκείνη και των δυνάμεων των οποίων έχουμε ακόμα και των οικονομικών. Τίθεται πολλές φορές το ζήτημα και το δίλημμα τι κάνετε με τους Ελληνες στην αντίστοιχη περίπτωση, ποιες είναι οι κοινωνικές παροχές που τους δίνετε;». Και μετά το δηλητήριο του ρατσισμού που έριξε πρόσθεσε ότι τάχα «εγώ δεν θέλω να διαχωρίσω τους ανθρώπους σε μετανάστες και σε Ελληνες»! Και βέβαια δεν έμεινε μόνο εκεί. Στη συνέχεια, επιστράτευσε την αντιδραστική αντίληψη ότι για την εγκληματικότητα φταίνε οι μετανάστες: «Εγώ δεν θέλω να είμαι κακοπροαίρετος και να μιλήσω για κακοποιά στοιχεία, τζιχαντιστές που κάποιοι αναφέρουν τώρα, γιατί είναι της μόδας κ.λπ. Θέλω να πω ότι η πείνα είναι κακός σύμβουλος. Πώς προστατεύει κανείς τον πληθυσμό του, αλλά και αυτούς τους ανθρώπους, αφήνοντάς τους ανεξέλεγκτα να κυκλοφορήσουν δεξιά και αριστερά;»!

Ανέφερε ακόμα ότι ανοιχτές δομές προβλέπονται μόνο για μονογονεϊκές οικογένειες, ανήλικα και άλλους αναξιοπαθούντες και πως μια τέτοια δομή ετοιμάζεται στον Σκαραμαγκά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ