Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με τα αιχμηρά κείμενα του Αζίζ Νεσίν

Φτιαγμένη από ανθρώπους του μεροκάματου, εργάτες, υπαλλήλους, ανέργους, που έχουν μεράκι για το θέατρο, η θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου», που έκλεισε φέτος 10 χρόνια ζωής, παρουσίασε την Παρασκευή, το έργο «Ο καφές και η Δημοκρατία» στη Θεατρική Σκηνή του Φεστιβάλ.

Πρόκειται για επιλογή 6 κειμένων από την ομώνυμη συλλογή του κορυφαίου Τούρκου λογοτέχνη Αζίζ Νεσίν, με έντονα θεατρικά χαρακτηριστικά, κείμενα τρυφερά και παράλληλα ιδιαίτερα αιχμηρά, που θίγουν τα κακώς κείμενα και τις αιτίες τους, τα οποία διασκευάστηκαν από την ομάδα «Εκτός Σχεδίου».

Διασκευή κειμένων: Πηγή Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Αρτεμάκη. Σκηνοθετική επιμέλεια: Πηγή Δημητρακοπούλου, Σήφης Μανταδάκης. Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης. Κίνηση: Βαγγέλης Πιτσιλός. Φωτισμοί: Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Αρης Σιγανός. Παίζουν: Αρτεμάκη Ειρήνη, Γεροκομής Αλέξανδρος, Ελευθερίου Δήμητρα, Κουντουρέλη Στέλλα, Μανταδάκης Σήφης, Παρασκευοπούλου Ανθή, Ρούσση Μαρία, Σιγανός Αρης, Τράπαλη Ιωάννα, Τσιοχόν Κλαούντια, Χαριζάνης Ορφέας, Χατζόπουλος Κώστας.

Αντίστοιχα, το Σάββατο στη Θεατρική Σκηνή παρουσιάστηκε ένα αφιέρωμα στο κοινωνικό και πολιτικό τραγούδι από το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη», που πρωτοστήθηκε τη δεκαετία του '70 και η παρουσία του στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη τη 40χρονη πορεία του και σε άλλες εκδηλώσεις του ΚΚΕ, το έχουν καταξιώσει στο χώρο της στρατευμένης τέχνης.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ