Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σε πλήρη συντονισμό με ΝΑΤΟικά κέντρα ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

Βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με την ηγεσία τους μάλιστα να είναι σε συνεχείς συνεννοήσεις με κέντρα αποφάσεων αυτών των σχεδιασμών, υλοποιώντας και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης, μέσω και της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός του ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευ. Τουρνάς, συμμετείχε στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤO (ΝΑΤΟ Air Chiefs Symposium - NACS), που έλαβε χώρα στο Ramstein, στη Γερμανία και στις ΗΠΑ από 13 έως και 20 Σεπτέμβρη. Επισήμως, «σκοπός του Συμποσίου ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των Πολεμικών Αεροποριών του ΝΑΤΟ και η αμοιβαία κατανόηση κοινών θεμάτων και προκλήσεων που αυτές αντιμετωπίζουν. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η παρούσα γεωπολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, οι δυνατότητες των αεροπορικών δυνάμεων της Συμμαχίας καθώς και θέματα εκπαίδευσης και ασκήσεων μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων».

Στο ίδιο μοτίβο, συντονισμού και τεσταρίσματος των δυνάμεων της λυκοσυμμαχίας, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, συμμετείχε στο 21ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (21st International Sea Power Symposium), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Newport, Rhode Island των ΗΠΑ, από 16 έως 19 Σεπτέμβρη. Στις εργασίες του συμποσίου συμμετείχαν 113 χώρες και συνολικά 72 Αρχηγοί Ναυτικών. Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, «στο περιθώριο του συμποσίου, ο αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με ομολόγους του, καθώς και με τον Ναύαρχο Mark Ferguson USN, Διοικητή του Διακλαδικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Νάπολη Ιταλίας (JOINT FORCE COMMAND NAPLES - JFC) και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ