Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ηχηρή... επιστροφή για ΑΕΚ

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Κολοσσού Ρόδου με 84-79 στη Γλυφάδα, που έδωσε στην Ενωση το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, ήταν το γεγονός που ξεχώρισε στη χτεσινή 1η αγωνιστική της β' φάσης του θεσμού. Η Ενωση στο σοβαρότερο τεστ της πριν την έναρξη των υποχρεώσεών της για την Α1, στην οποία επέστρεψε φέτος, θα έλεγε κανείς ότι πήρε άριστα. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρά την εποχή αλλά και το αργοπορημένο ξεκίνημα της προετοιμασίας λόγω εξωαγωνιστικών ζητημάτων, το συγκρότημα του Βαγγέλη Ζιάγκου έπαιξε ιδιαίτερα καλά για δύο δεκάλεπτα (προηγήθηκε και με 16 π.), σε αντίθεση με την ομάδα της Ρόδου, που χρειάζεται δουλειά, όπως παραδέχθηκε και ο τεχνικός της, Μιχάλης Κουταλιανός.

Πλέον, η Ενωση στην επόμενη φάση, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν το Σάββατο, θα αντιμετωπίσει και πάλι ως γηπεδούχος το Ρέθυμνο, που στο δεύτερο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της χτεσινής μέρας επικράτησε στο ντέρμπι με «άρωμα» Α1 του Πανελευσινιακού με 87-61.

Κατά τ' άλλα, στα Ιλίσια ο Αρης ανεβάζοντας απόδοση και δείχνοντας μεγαλύτερη σοβαρότητα στο β' μέρος νίκησε τον Ηλυσιακό με 83-64 και πλέον τον περιμένει το Ψυχικό (είχε προκριθεί άνευ αγώνα) και πάλι εκτός για τον επόμενο γύρο.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα Τρίκαλα νίκησαν στην Αθήνα τον Αετό, στου Στρέφη, με 82-69 και θα κοντραριστούν στη συνέχεια με τον Κόροιβο Αμαλιάδας που στο Λαύριο νίκησε την ομώνυμη ομάδα με 76-62. Τη νίκη πήρε και ο Φίλιππος Βέροιας στην έδρα του με αντίπαλο τον Εθνικό (75-64) ενώ χωρίς προβλήματα ο Απόλλων Πάτρας ξεπέρασε το εμπόδιο του Παγκρατίου (100-86).

Υστατη προσπάθεια από Πανιώνιο

Tην ώρα που ο ΕΣΑΚΕ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του Πανιωνίου στην Α1 στέλνοντας έγγραφο στην Ομοσπονδία για να μάθει την ομάδα που θα τον αντικαταστήσει από την Α2 (η ΕΟΚ είναι η διοργανώτρια αρχή) οι «κυανέρυθροι» φέρονται αποφασισμένοι να κάνουν την ύστατη προσπάθεια για παραμονή. Πληροφορίες φέρουν τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Ηλία Λιανό να προσπαθεί να μαζέψει τα έγγραφα που απαιτούνται (κυρίως την εγγυητική επιστολή των 100 χιλιάδων ευρώ) προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη σιωπηρή παράταση ολίγων ημερών από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ