Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Οριακά λειτουργεί το Νοσοκομείο Λευκάδας

Για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λευκάδας και το έχουν οδηγήσει σε οριακό σημείο, ενημερώνει το λαό του νησιού η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. «Με τις αποχωρήσεις τον Αύγουστο των διευθυντών γιατρών της παθολογικής και παιδιατρικής κλινικής, το νοσοκομείο μας "οδεύει προς κλείσιμο", με πολλές κλινικές και τμήματα να υπολειτουργούν», καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα και συνεχίζει:

«Καρδιολογική κλινική δεν υφίσταται μετά από την αποχώρηση των δύο γιατρών και "καλύπτεται" με καρδιολόγο από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας τρεις μέρες τη βδομάδα. Η αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών (εμφράγματα κ.ά.) γίνεται από παθολόγους και από ιδιώτες γιατρούς, τους οποίους αναγκάζονται να καλέσουν οι συγγενείς. Επίσης, στη λειτουργία των χειρουργικών κλινικών είναι απαραίτητη η καρδιολογική εκτίμηση των ασθενών προκειμένου να χειρουργηθούν.

Η μοναδική κυτταρολόγος του νοσοκομείου καλείται να εξετάζει περισσότερα από 350 δείγματα το μήνα από 6 συνολικά νοσοκομεία της περιφέρειας, χωρίς το τμήμα να διαθέτει τεχνολόγο - παρασκευαστή που είναι απαραίτητος για την επεξεργασία και προετοιμασία των δειγμάτων.

Το μαιευτικό - γυναικολογικό τμήμα οδεύει προς πλήρη διάλυση, με δύο εναπομείναντες γιατρούς, από τους οποίους ο ένας το επόμενο διάστημα πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Στο μικροβιολογικό, αιματολογικό και την αιμοδοσία η κατάσταση είναι τραγική, με τους δύο από τους πέντε γιατρούς, που προβλέπονται, να μην μπορούν πλέον να ανταποκριθούν πλήρως στο έργο τους. Μοιραία λοιπόν, τα τμήματα δεν καλύπτονται από γιατρό όλο το μήνα, με αποτέλεσμα διάφορες εξετάσεις, όπως ουροκαλλιέργειες, πήξεις κ.ά., ακόμη και αιμοληψίες, να μην πραγματοποιούνται.

Οι περισσότερες εφημερίες των γιατρών είναι ετοιμότητας, δηλαδή μόνο για τα επείγοντα, περίπου 15 μέρες το μήνα. Στο νοσηλευτικό προσωπικό, οι ελλείψεις είναι τεράστιες λόγω των συνταξιοδοτήσεων και του "παγώματος" των προσλήψεων των τελευταίων χρόνων. Δουλεύουν με χρωστούμενα ρεπό, απανωτές βάρδιες (απόγευμα, πρωί, νύχτα). Ιδια είναι η κατάσταση και στις μαίες, στο παραϊατρικό προσωπικό, στους τεχνολόγους - παρασκευαστές, στους τραυματιοφορείς και στους βοηθούς θαλάμων. Φαρμακοποιός δεν υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια, όπως επίσης φυσιοθεραπευτής και κοινωνικός λειτουργός».

Το νοσοκομείο επισκέφτηκε πρόσφατα και συζήτησε με τους εργαζόμενους κλιμάκιο της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Νίκο Μωραΐτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ