Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Κριτική στην κυβέρνηση... σε κοινό έδαφος

Ολο και πιο ευδιάκριτο γίνεται το κοινό πλαίσιο που μοιράζονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, όπου η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις στελεχών του και αρθρογραφία στο φιλικά προσκείμενό του Τύπο κατηγορεί την κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα, για μη διαπραγμάτευση, για όχι απτά αποτελέσματα, ενώ θεωρεί ότι η χαλάρωση που εξαγγέλθηκε δεν είναι επαρκής. Την ίδια στιγμή δε λέει κουβέντα για το σύνολο των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ανεξάρτητα από τη χαλάρωση ή όχι του δημοσιονομικού μείγματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση στην πολιτική που γονατίζει το λαό, υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός «πήγε και ήρθε με άδεια χέρια»! Κάνοντας ακόμα πιο καθαρό ότι αναφέρεται σε αξιώσεις του ντόπιου κεφαλαίου για στήριξη της κερδοφορίας του, πρόσθεσε: «Στο κρίσιμο, στρατηγικό ζήτημα σήμερα για την Ευρώπη, που είναι η ανάγκη χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας, δηλαδή η χαλάρωση των ακραίων πολιτικών λιτότητας, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ... μάσησε τα λόγια του».

Ομολογώντας τη συμπόρευση με την κυβέρνηση εντός του πλαισίου που ορίζουν η εξουσία του κεφαλαίου και η ΕΕ, και ο Ν. Χουντής παραδέχτηκε χτες ότι οι εξελίξεις που αφορούν την τρόικα, το τυπικό τέλος του μνημονίου - αφού πλέον όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ υπάγονται στα δικά της σιδερένια μνημόνια διαρκείας - και την έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα χρηματοδότησης, είναι το κοινό μοτίβο που θα μοιραστούν προεκλογικά κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδοντας να τραβήξει τη δήθεν διαχωριστική γραμμή στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να... διαπραγματευτεί! «Ναι, αλλά εδώ υπάρχει μια ουσιώδης και ποιοτική διαφορά, που ξεκινάει απ' όλη αυτήν την προσπάθεια που έκανα, να πω τι είναι διαπραγμάτευση και τι δεν είναι», ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα «Αυγή» με «αμηχανία» αντιμετώπισε τα αποτελέσματα της συνάντησης Σαμαρά - Μέρκελ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οτι πρόκειται για μια άλλη εκδοχή του διάτρητου success story», ότι «ο Σαμαράς στήνει σκηνικό προεκλογικών παροχών» κ.λπ. Και όλα αυτά τα λέει για τη μείωση - κοροϊδία κατά 30% της φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης, που παραμένει 11 φορές μεγαλύτερη από το 2010! Αποδεικνύεται έτσι πως ο διαγωνισμός τους είναι για τα ψίχουλα που υπόσχονται ότι θα μοιράσουν στο λαό.

Ο Αλ. Μητρόπουλος με δύο απανωτές παρεμβάσεις του (ρ/σ «Βήμα» και «Παραπολιτικά») ξεκαθάρισε ότι η διαπραγμάτευση την οποία θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΕ θα κινηθεί εντός πλαισίου και πως δεν υπάρχει κανένα plan B. «Στην Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας θα βάλει το ελληνικό ζήτημα (...) πάντα σε θετική διαπραγμάτευση και χωρίς ούτε μπρος, ούτε πίσω από το μυαλό plan b (...) ό,τι και να εικάζει κανείς και ό,τι και να λέει, στο μυαλό της πολιτικής ηγεσίας - που κι εγώ μετέχω - δεν υπάρχει όχι ευχέρεια ή συζήτηση ή επεξεργασία δεύτερου πακέτου από το πακέτο Τσίπρα (...) και plan b δεν υπάρχει και μονομερείς κινήσεις δεν υπάρχουν στις διαθέσεις και στο οπλοστάσιο της δικής μας φαρέτρας (...) δεν υπάρχει μονομερής κίνηση αναφορικά με τη δανειακή ροή των χρημάτων και τις υποχρεώσεις της χώρας (...) Μέχρι να επιτύχει ο Τσίπρας να ανατρέψει τις ρήτρες σε βάρος της χώρας, θα συμπεριφερθεί ως σύγχρονο κράτος που δεσμεύεται από ρήτρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ