Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ηλίας Μιχαήλ
Ηλίας Μιχαήλ
Φωτ. 2

Πριν από λίγο καιρό «έφυγαν» από κοντά μας οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ και ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΧΟΥΤΟΥΡΑΣ (καπετάν Αριανός), μέλη της ΚΟΒ Βλαχοκερασιάς Καρδίτσας.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε στη ΝΕ Καρδίτσας 9.000 δρχ.

Οι σύντροφοί τους από την ΚΟΒ Βλαχοκερασιάς

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1942. Γεννήθηκε το 1917 στη Δεσκάτη Γρεβενών σε εργατοαγροτική οικογένεια. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς ορφάνεψε σε ηλικία 12 χρόνων και έμεινε προστάτης πενταμελούς οικογένειας.

Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41, στην Κατοχή ήταν στον εφεδρικό ΕΛΑΣ και το 1947 αναγκάστηκε να καταφύγει στα βουνά, μαζί με τα δυο αδέρφια του. Πολέμησε στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, παντρεύτηκε και είχε δύο παιδιά.

Το 1982 επαναπατρίστηκαν. Ζούσαν στην Κατερίνη.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Σταματία, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 1η Ιούνη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΟΥ. Στη μνήμη του προσφέρω 2.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Γεωργία Ευθυμίου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΜΕΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΒΕ, στελεχών της ΕΠΟΝ στην Κατοχή, και του ΘΟΔΩΡΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ από τον Αρη Μεσσηνίας, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1949 στην Αλαγονία Μεσσηνίας, ο συμμαθητής τους στο Γυμνάσιο Μεσσηνίας Γιώργος Κουτέλος, αντιστασιακός από την Καλαμάτα, προσφέρει 10.000 δρχ. στη ΝΕ Καλαμάτας.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 3 μηνών από το θάνατο του εξαδέλφου της ΚΩΣΤΑ ΧΑΜΑΛΙΔΗ, οπαδού του ΚΚΕ, η Κούλα Μοναστηριώτη προσφέρει στη μνήμη του 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας.

Κώστας Χαμαλίδης
Κώστας Χαμαλίδης
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΓΕΤΗ, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα προσφέρει 20.000 δρχ. στο Παράρτημα Πετρούπολης της ΠΕΑΕΑ και 30.000 δρχ. στην ΚΟΒ Πετρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ