Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Τέταρτη επίθεση σε τέσσερις μέρες

ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Μία ακόμα φονική επίθεση - η τέταρτη από την περασμένη Δευτέρα που ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της χώρας - σημειώθηκε χτες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα δέκα.

Η νέα επίθεση είχε στόχο ένα λεωφορείο του στρατού. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, όπως είχαν κάνει και για την επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο, αλλά και τις δύο βόμβες που εξερράγησαν προχτές στην Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά άτομα.

Οι νέες επιθέσεις «συγκεντρώνουν» ακόμα περισσότερο τις συζητήσεις στο καθεστώς «ασφάλειας» της χώρας, για την οποία την Τρίτη υπογράφτηκαν και οι συμφωνίες με τις οποίες αμερικανικές και ΝΑΤΟικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη χώρα και μετά τα τέλη του 2014.

Οι Ταλιμπάν έχουν δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζουν τη νέα κυβέρνηση, χαρακτήρισαν τις πρόσφατες εκλογές «διαφημιστικό κόλπο» και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις. Ενταση της ενδοαστικής αντιπαράθεσης δεν αποκλείεται να κρύβουν όμως και οι λεπτές «γραμμές» στις οποίες προσπαθεί να ισορροπήσει η νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Πολλοί σημειώνουν ότι ήδη έχουν εκφραστεί οι πρώτες τριβές μεταξύ του «στρατοπέδου» του προέδρου Ασράφ Γάνι και του πρωθυπουργού Αμπντουλά Αμπντουλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ