Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Σημαντικά ενισχυμένες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Σε σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, και αποδυνάμωση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οδήγησαν οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ έλαβε 88 ψήφους, από 47 το 2011. Καταλαμβάνει 2 έδρες στο ΔΣ (από 1) και εκλέγει 3 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο (από 2) και 1 στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (δεν είχε κανέναν). Μάλιστα, για 8 μόλις ψήφους δεν κατάφερε να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη.

Η παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα», στην οποία συμμετέχουν στελέχη του κυβερνητικού συνδικαλισμού, πήρε 96 ψήφους, από 127 που είχε λάβει το 2011, και εκλέγει 3 αντιπροσώπους στο ΔΣ (από 4), 4 στο Εργατικό Κέντρο (από 5) και 1 στην Ομοσπονδία (από 2).

Στην ανακοίνωσή τους η ΔΑΣ και η Γραμματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων του ΠΑΜΕ στο Ρέθυμνο, σημειώνουν πως το θετικό αποτέλεσμα σημειώθηκε κόντρα στο κλίμα παθητικοποίησης και γενικευμένης απαξίωσης της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων, «κόντρα στη μούχλα της αδράνειας και της διάλυσης, που, εδώ και πολλά χρόνια, έχει επιβάλλει στο σωματείο μας η πλειοψηφία του κυβερνητικού συνδικαλισμού». Σχετικά με το ρόλο της πλειοψηφίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «στα 3 τελευταία χρόνια συνεδρίασε η διοίκηση μια φορά όλη κι όλη». Ως προς το αποτέλεσμα σημειώνει ότι επιβεβαιώνει πως «παράλληλα με το φόβο και την παθητικοποίηση ενισχύεται και η διάθεση» και ανοίγει το δρόμο ώστε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι «να αποκτήσουμε επιτέλους τη δική μας φωνή, τη δική μας παρέμβαση στα πράγματα, ενωμένοι πάνω στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας και οργανωμένοι μέσα στο σωματείο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ