Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέες αξιώσεις για «Λευκές Νύχτες»

Μπορεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές να «πάγωσε» προσωρινά, περιμένοντας την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απελευθέρωση όμως του ωραρίου των εργαζομένων στο εμπόριο κάθε άλλο παρά έχει φρενάρει. Εκτός από την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν βάλει στόχο να κάνουν και τη νύχτα των εμποροϋπαλλήλων ...μέρα.

Τις μεθοδεύσεις Εμπορικών Συλλόγων που σχεδιάζουν «Λευκές Νύχτες», υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν ατελείωτα ωράρια μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ο Σύλλογος αναφέρεται συγκεκριμένα στο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας προς την περιφερειάρχη, Ρ. Δούρου, για τη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» στις 24 Οκτώβρη, αλλά και σε αντίστοιχη πρωτοβουλία στη Νέα Σμύρνη που σχεδιάζεται για τις 10 Οκτώβρη. «Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο ήδη πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας», τονίζει ο Σύλλογος και ζητά συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής πριν έρθει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, οποιοδήποτε αίτημα για «Λευκή Νύχτα» .

Απόλυση μέλους του σωματείου

Επιπλέον, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απόλυση εργαζομένου, δραστήριου μέλους του σωματείου, από την επιχείρηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΜΙΔΗΣ» και διεκδικεί την ακύρωσή της. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η συγκεκριμένη απόλυση δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού αφορά συνάδελφο - συνδικαλιστή που με τη στάση και δράση του μέσα στο χώρο δουλειάς ενημέρωνε τους συναδέλφους του για τη δράση και τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, κι έβαζε εμπόδιο στους σχεδιασμούς του εργοδότη για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας κι απολύσεις». Επισημαίνει πως «η πρακτική της "οικογενειακής" επιχείρησης "ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΜΙΔΗΣ" δεν διαφέρει σε τίποτα από τις πρακτικές των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου», αφού αξιοποιεί τους αντιλαϊκούς νόμους και τα προγράμματα εκμετάλλευσης των ανέργων: «Στα πλαίσια αυτών των προγραμμάτων voucher, ακόμα και μια επιχείρηση με 4 εργαζόμενους μπορεί να απασχολήσει για πεντάμηνη "πρακτική" επιδοτούμενο/-ους άνεργο/-ους χωρίς να πληρώσει οτιδήποτε σε μισθό κι ασφαλιστικές εισφορές», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ