Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από σήμερα οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την ανεργία

Με τις πρώτες συγκεντρώσεις να γίνονται σήμερα σε μια σειρά πόλεις και το αύριο, Σάββατο, να συνεχίζονται σε ακόμα περισσότερες, κλιμακώνονται οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης, με αιχμή τα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους. Αύριο, Σάββατο, στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ., στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Απεργία έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) προκειμένου να πάρουν οι εργαζόμενοι μέρος στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Στάση εργασίας για αύριο, Σάββατο, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Σήμερα, με αφορμή τη Μέρα Διεθνούς Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, με θέμα την ανεργία, οργανώνονται δραστηριότητες, απεργίες, διαδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τα Συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμη της ΠΣΟ σε όλο τον κόσμο.

Χτες, έγινε μαζική συγκέντρωση στην Ξάνθη, όπου η δραστηριότητα συνεχίζεται πολύμορφα στο πλαίσιο του δίμηνου αγωνιστικού προγράμματος.

Χτες, επίσης, το απόγευμα η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου - Κορδελιού πραγματοποίησε πικετοφορία, δημιουργώντας κλίμα αγωνιστικού ξεσηκωμού στις γειτονιές.

Στην Πιερία, απόφαση για συμμετοχή στη δίμηνη καμπάνια του ΠΑΜΕ πήρε ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας.

Αλλες κινητοποιήσεις

Ανάμεσα στις κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται είναι οι εξής:

  • Από σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές στη Θεσσαλονίκη, παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 11 π.μ., στον ΟΑΕΔ (Δωδεκανήσου).
  • Από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, για τα προβλήματα των ανέργων, σήμερα στις 10 π.μ., στον ΟΑΕΔ.
  • Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, εξόρμηση σήμερα στα γραφεία του ΟΑΕΔ, στις 8/10 κινητοποίηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις 15/10 στο Εργατικό Κέντρο εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο και στις 22/10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Από το Σύλλογο της ΟΓΕ στην Πρέβεζα, εκδήλωση με θέμα την Υγεία, στις 11/10.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στις 8/10 στις 10 π.μ. στη ΔΟΥ Χαλκίδας για φορολογικό - ΕΝΦΙΑ.
  • Από το Εργατικό Κέντρο Αρτας, κινητοποίηση στις 9/10 στο Νοσοκομείο της πόλης.
  • Από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στις 13/10 παρέμβαση στο ΙΚΑ για τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα των καθαριστριών.
  • Από το Πολιτιστικό Τμήμα του ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές Θεσσαλονίκης, συναυλίες και ομιλίες στις συνοικίες (6/10 Τούμπα, 8/10 Σταυρούπολη, 13/10 Μενεμένη, 17/10 Καλαμαριά, 19/10 Χορτιάτη και 21/10 Εύοσμο).
  • Από τα Σωματεία Οικοδόμων, Μετάλλου, Επισιτισμού, Νέων Τεχνολογιών, Εμπορίου Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, στις 15/10, στις 8.30 π.μ. παράσταση στη διεύθυνση του ΟΑΕΔ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ