Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Προβληματισμοί για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρηματιών

Ο τρόπος «διαχείρισης» για τις κάθε επιχειρηματικές οφειλές («κόκκινα» δάνεια, ασφαλιστικά ταμεία, Εφορία) ήταν στην ατζέντα της χτεσινής συνάντησης των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας.

Εμπλοκή καταγράφεται κυρίως σε ό,τι αφορά τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα αναζητά πρόσθετες διασφαλίσεις για τις τράπεζες, καθώς επίσης και «διευκρινίσεις» σχετικά με το δημοσιονομικό κόστος που θα επιφέρουν οι προωθούμενες ρυθμίσεις. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η καθυστέρηση ενδέχεται να σχετίζεται με «διαφωνίες» στους κόλπους της τρόικας σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των «κόκκινων» δανείων.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα παζάρια αναμένεται να συνεχιστούν προς τα τέλη Οκτώβρη, με την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, ο οποίος στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον (10 - 12 Οκτώβρη). Αμέσως μετά συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (συμβούλιο Γιούρογκρουπ), στις 13 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες.

Παραγγελία μελέτης στον ΟΟΣΑ για τα ακίνητα

Στο μεταξύ, νέα μελέτη στον ΟΟΣΑ παρήγγειλε η συγκυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον τρόπο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ν. Δένδια, το ζητούμενο είναι «ένα συνολικό μοντέλο εκμετάλλευσης του ελληνικού ακινήτου με προοπτική άνω της δεκαετίας, το οποίο να διαλαμβάνει το σύνολο των επενδυτικών παραμέτρων του ακινήτου, είτε αυτές είναι πολεοδομικές είτε φορολογικές είτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε πως η εύκολη πρόσβαση στο θαλάσσιο περιβάλλον προσδίδει «μεγαλύτερη αξία στα ελληνικά ακίνητα». Εάν και για την ώρα δεν παρέχονται περισσότερες διευκρινίσεις, είναι φανερό ότι προδιαγράφονται νέες διαρθρωτικές παρεμβάσεις, με στόχο τη διαμόρφωση συνθηκών για την προσέλκυση «επενδυτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ