Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Διαπάλη για το μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Η διαμόρφωση των κρατικών προϋπολογισμών για το 2015, καθώς και οι τρόποι ενίσχυσης των μονοπωλίων και άλλων μερίδων του κεφαλαίου βρίσκονται στο επίκεντρο της διαπάλης που εξελίσσεται στους κόλπους της ΕΕ.

Τη διάθεση ποσού 100 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά ύψους 450 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας διεκδικεί ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, προκειμένου να αποδοθούν για την τόνωση των επενδύσεων, και με τη μορφή εγγυήσεων σε δάνεια που θα χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Σύμφωνα ωστόσο με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», κάθετα αντίθετος εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με τον οποίο δεν τίθεται ζήτημα ανακατανομής πόρων καθώς ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη «διάσωση του ευρώ και όχι για τη χρηματοδότηση έργων».

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», η Κομισιόν ετοιμάζεται να απορρίψει τον προϋπολογισμό της Γαλλίας για το 2015, στο πλαίσιο των μέτρων της ενισχυμένης δημοσιονομικής εποπτείας. Το έλλειμμα του γαλλικού κρατικού προϋπολογισμού προβλέπεται στο 4,3%, πολύ πάνω από το προβλεπόμενο όριο του 3%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ