Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκέντρωση εργαζομένων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου

Σήμερα, στις 9.30 π.μ., στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο και στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 9.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί το Συντονιστικό Επιτροπών Εργαζομένων ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) Αττικής. Η παναττική στάση είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους με συμβάσεις ΙΔΑΧ σαν δεξαμενή για απολύσεις και καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα «ενάντια στον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων, στην αξιολόγηση, στις απολύσεις - διαθεσιμότητες. Καμιά απόλυση εργαζόμενου. Να σημάνει συναγερμός σε όλους τους χώρους δουλειάς, σ' όλους τους δήμους».

Το Συντονιστικό προβάλλει τα αιτήματα: Οχι στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ. Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αμεσα μέτρα ανακούφισης όλων των απολυμένων, όλων των ανέργων. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Κατάργηση του ν. 4250 περί αξιολόγησης και του λεγόμενου επανελέγχου των ΙΔΑΧ. Οχι στην ανασφάλιστη εργασία και στο λεγόμενο εθελοντισμό, που αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως όχημα για την καταστρατήγηση των συμβάσεων των ΙΔΑΧ. Να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή και τα όνειρά μας.

Στον Ασπρόπυργο

Τη συνέχιση του κλεισίματος όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ασπροπύργου μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 14 Οκτώβρη, οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση, στις 9 το πρωί, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης χτες, Πέμπτη 9 Οκτώβρη, μετά από πρόταση του Σωματείου τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Ασπροπύργου οι εργαζόμενοι είναι οι πρώτοι που έχουν κληθεί να δώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεών τους. Για το λόγο αυτό, έχουν προχωρήσει εδώ και μια βδομάδα - και συνεχίζουν μέχρι και την Πέμπτη - στο κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου.

Από την πλευρά του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Συντονιστικό Αττικής των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων ΙΔΑΧ έχουν καλέσει σωματεία, επιτροπές και εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους των δήμων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ