Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέο θύμα της αστυνομικής βίας

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας σκότωσε 18χρονο Αφροαμερικανό

Από τις διαδηλώσεις στο Μιζούρι
Από τις διαδηλώσεις στο Μιζούρι
ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ.--

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας στο Σεντ Λούις, που εργαζόταν και σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, πυροβόλησε 17 φορές και σκότωσε έναν 18χρονο Αφροαμερικανό (το όνομά του δεν έγινε γνωστό), επειδή θεώρησε ότι ο νεαρός τον απειλούσε με όπλο. Αυτό δηλώνουν τουλάχιστον οι αστυνομικές αρχές. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το θύμα κρατούσε απλά ένα σάντουιτς. Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας έρχεται να προστεθεί στον καθημερινό πλέον κατάλογο τέτοιων εγκλημάτων. Επιπλέον, η δολοφονία αυτή έρχεται ακριβώς δύο μήνες μετά τις 9 Αυγούστου, όταν δολοφονούνταν επίσης στο Μιζούρι και την πόλη Φέργκιουσον ο επίσης 18χρονος Μάικλ Μπράουν από πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, με ρατσιστική δράση.

Η νέα δολοφονία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη διάρκεια της νύχτας, όταν περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στη γειτονιά Σο του Σεντ Λούις, περίπου 18 χιλιόμετρα μακριά από το Φέργκιουσον, και διαδήλωσαν ενάντια στο νέο αυταρχισμό της αστυνομίας, ξεσπώντας σε περιπολικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Ουίλσον δεν έχουν ακόμη, 2 μήνες μετά, απαγγελθεί κατηγορίες για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ