Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΕ - ΟΤΕ
Σαν να μην έγιναν

Τα αδιέξοδα της πολιτικής της ΠΑΣΚΕ και όσων επιμένουν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτήν, φάνηκαν και χτες στις εκλογές για το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ. Τα αποτελέσματα ήταν ίδια με τα προηγούμενα, καθώς και όποιοι εμφανίστηκαν ως «αγανακτισμένοι» ΠΑΣΚίτες «μαζεύτηκαν».

Την προηγούμενη βδομάδα ο διοικητικός απολογισμός του χρόνου που παρουσίασε η ΠΑΣΚΕ, καταψηφίστηκε ακόμα και από στελέχη της παράταξης, προφανώς κάτω από την πίεση και την κατακραυγή των εργαζομένων στον ΟΤΕ που ζητούν επιτέλους δράση για τη διάσωση του ΟΤΕ που οδεύει καθ' ολοκληρίαν σε ιδιωτικά χέρια με ευθύνη της κυβέρνησης, την επί της αρχής συμφωνία της ΝΔ και τη χείρα βοηθείας που προσφέρουν ειδικά οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, με την απροθυμία τους να προβούν σε κλιμακούμενους αγώνες διαρκείας.

Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ αποφάσισε την προκήρυξη έκτακτων εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια με τα προηγούμενα: Ψήφισαν 219 σύνεδροι. 117 ΠΑΣΚΕ, 63 ΔΑΚΕ, 25 τον κοινό συνδυασμό της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΣΥΝ) και της ΑΣΕ, 14 ΕΣΚ. Αντίστοιχα οι έδρες, 19, 10, 4 και 2.

Φαίνεται ότι η πρόσκαιρη «αποστασία» στις τάξεις της ΠΑΣΚΕ μόνο σε εντυπωσιασμό αποσκοπούσε, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα αδιέξοδα της πολιτικής τους και την ουσιαστική απροθυμία τους να προχωρήσουν σε ρήξεις με την εφαρμοζόμενη πολιτική και ταξικούς αγώνες. Σε αυτό συγκλίνουν και οι πληροφορίες περί της σταυροδοσίας, που φαίνεται να πριμοδότησε τους «πιστούς» και να απέκλεισε όσους «γκρίνιαζαν» έστω και για τους τύπους.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη της ΕΣΚ επαναλαμβάνουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να παλέψουν για 100% δημόσιο ΟΤΕ και προάσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ