Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Στην Αθήνα ο Κύπριος ΥΠΕΞ

Στην Αθήνα έρχεται, μεθαύριο Δευτέρα, ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, για να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος τους είναι ο συντονισμός των ενεργειών Αθήνας - Λευκωσίας, ώστε να υπάρξει κοινή αντίδραση στις μεθοδεύσεις της Αγκυρας και να της επιρριφθούν οι ευθύνες για την εμπλοκή στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Το ζήτημα μπλέκεται με τη φούρια των μονοπωλιακών ομίλων να εκμεταλλευτούν το σημαντικό ενεργειακό πλούτο της περιοχής, περιπλέκεται παραπέρα με τους θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Ανταγωνισμούς όπου σχεδιάζουν τη βαθύτερη εμπλοκή τους οι αστικές τάξεις Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας, επιδιώκοντας, καθεμιά τους, τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση στην ευρύτερη ζώνη, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται για τους λαούς αυτή τους η εμπλοκή και οι μεταξύ τους κόντρες.

Με βάση το ανακοινωθέν πρόγραμμα, οι δύο ΥΠΕΞ συναντώνται τη Δευτέρα, στις 11:00, και, με την ολοκλήρωση της κατ' ιδίαν συνάντησης, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Κύπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ