Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθελκύεται άλλο ένα υποβρύχιο

Την καθέλκυση του υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προγραμματίζει η κυβέρνηση για την ερχόμενη Δευτέρα 20/10.

Το υποβρύχιο τύπου 209/1200 εκσυγχρονίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Neptune-2». Λέγεται χαρακτηριστικά ότι το σκάφος «κόπηκε» στη μέση, προστέθηκε τμήμα ολόκληρο με το σύστημα αναερόβιας προώσεως και εκσυγχρονίστηκαν και τα ηλεκτρονικά του, προσδίδοντάς του ιδιότητες σχεδόν παραπλήσιες των υπερσύγχρονων υποβρυχίων τύπου 214 AIP κλάσεως «Παπανικολής».

Στις 6/10 είχε προηγηθεί η καθέλκυση και ονοματοδοσία του υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ», ενώ στο Σκαραμαγκά χτίζονται επίσης και τα νεότευκτα «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», και τα τρία τύπου 214 AIP.

Για το «ΠΙΠΙΝΟΣ» αναμένεται η έναρξη δοκιμών του εν πλω γύρω στα τέλη Νοέμβρη, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης. Οι δοκιμές ανοικτής θαλάσσης θα διαρκέσουν 8 - 10 μήνες πριν την επιχειρησιακή ένταξή του στο Στόλο. Ωστόσο θεωρείται ότι από την άνοιξη και μετά, αν χρειαστεί θα μπορεί να δράσει «αποτελεσματικά». Η καθέλκυση του υποβρυχίου «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» προγραμματίζεται περί τα τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη και η έναρξη δοκιμών εν πλω περί τα μέσα Μάρτη 2015. Για το «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» δεν υπάρχει ακόμη εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ