Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κοντά στις 600 οι αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες συνδικάτων και φορέων για την 1η Νοέμβρη

Στις 581 έφταναν μέχρι χτες οι αποφάσεις συμμετοχής Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συλλόγων Αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, φοιτητών και σπουδαστών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που θα γίνει την 1η Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα. Ο πλήρης κατάλογος βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ (http://pamehellas.gr) και ανανεώνεται διαρκώς με τις νέες αποφάσεις.

Ανάμεσα στα ουσιαστικά βήματα που μετράνε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της δουλειάς για το συλλαλητήριο, είναι η δημιουργία Παραρτήματος στους δήμους Πειραιά από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. «Το παράρτημα δεν έγινε για να χωρίσει αλλά για να ενώσει τις φωνές όλων των εργαζομένων, άσχετα με την σχέση εργασίας που έχουν, που αισθάνονται τις συνθήκες να τους πνίγουν και τους συμβιβασμένους γραφειοκράτες συνδικαλιστές να τροφοδοτούν το "διαίρει και βασίλευε"», σημειώνει η Προσωρινή Διοίκηση.

Δράσεις σε όλη τη χώρα

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών για τα οξυμένα προβλήματα εργαζόμενων και ανέργων. Ενδεικτικά:

  • Την περασμένη Τετάρτη 8/10 έγινε κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου, με αίτημα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το υπόμνημα που κατατέθηκε στις 19/9, με άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων και των οικονομικά αδύνατων. Από τον Αύγουστο του 2013, το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχε και η τωρινή πλειοψηφία, έχει πάρει ανάλογη απόφαση ομόφωνα, με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Για μια ακόμα φορά, η Δημοτική Αρχή απέφυγε με προφάσεις να ορίσει Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα.
  • Την άμεση καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων «3Ε Εκτυπωτική» και «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» διεκδικεί η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και γι' αυτό το σκοπό οργανώνει κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Αλιμος) την Παρασκευή, στις 10.30 π.μ.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ οργανώνουν αύριο Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ενωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα του Πειραιά. Οι λογιστές θα συγκεντρωθούν στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου (Κάνιγγος 27). Διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους λογιστές και ελεγκτές, χωρίς καμία μείωση από τη Σύμβαση του 2009 και κανένα διαχωρισμό των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών.
  • Η Ενωση Λογιστών Αθήνας, το Παράρτημα Πειραιά και η Επιτροπή Πολιτισμού του σωματείου, οργανώνουν μουσική εκδήλωση, το Σάββατο 18/10, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία τους (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Συμμετέχουν τα μουσικά συγκροτήματα Black days, Razones PL, Poetic, Αγγελική και Λεωνίδας.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας αύριο Πέμπτη οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων - Πρακτικάριων Υγειονομικών, με αίτημα να βγει τώρα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις, για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στις δημόσιες μονάδες Υγείας και στο ΕΚΑΒ. Επίσης, ζητούν να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο 1ο «Voucher», να πιάσουν δουλειά άμεσα οι επιτυχόντες στο 2ο «Voucher» κ.α.
  • Κοινή συνέντευξη Τύπου στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), θα δώσουν την Παρασκευή 17 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, τα ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Λάρισας και της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), που αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, την 1 Νοέμβρη στην Αθήνα.
  • Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ΔΣ σωματείων της δύναμής του, θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη φοροληστεία και τον ΕΝΦΙΑ, στην Β' Εφορία, αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας καλεί σε συνέλευση αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ. Η Επιτροπή Ανέργων Τούμπας προγραμματίζει πρωινές εξορμήσεις κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στον ΟΑΕΔ της Παπαναστασίου και απογευματινές στους δρόμους της συνοικίας.
  • Χτες το πρωί τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών, Οικοδόμων Αρχαγγέλου και εργαζομένων στην επιχείρηση «Mira - Mare» της Ρόδου έκαναν αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ και κατέθεσαν υπόμνημα με αιτήματα και διεκδικήσεις για την προστασία των ανέργων.
  • Σήμερα, στις 8.30 π.μ., τα Σωματεία Οικοδόμων, Μετάλλου, Επισιτισμού, Νέων Τεχνολογιών, Εμπορίου - Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, θα κάνουν διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ.
  • Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ οργανώνει εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο σήμερα στο Εργατικό Κέντρο. Στις 22/10, 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Σωματεία και φορείς στη Ρόδο, θα κάνουν την Τετάρτη 22/10, στις 10 π.μ., παράσταση στην εφορία και την Τετάρτη 29/10, στις 9 π.μ., κινητοποίηση στο ΙΚΑ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου πραγματοποιεί εξορμήσεις σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Στις 25/10 οργανώνει συναυλία (9 μ.μ., στο θέατρο «Εφη»).
Συσκέψεις - Συνελεύσεις

Ανάμεσα σε άλλες, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συσκέψεις και συνελεύσεις σωματείων:

Σήμερα, 15/10: Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Κλαδικό Σωματείων Χαρτεργατών Αττικής, Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας, Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, Ενωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ (σύσκεψη με σωματεία).

16/10: Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας.

17/10: Συνδικάτο Μετάλλου Λάρισας.

19/10: Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων (σύσκεψη), Συνδικάτο Οικοδόμων Κατερίνης

21/10: Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Γενική Συνέλευση).

22/10: Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής.

23/10: Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας.

29/10: Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ