Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
Ενημέρωση για τα γεγονότα στη Σαρτανά της Μαριούπολης

Ενημέρωση στα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς έκανε χτες ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος για τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία, όπου στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης έχασαν τη ζωή τους από οβίδα πυροβολικού πολίτες ελληνικής καταγωγής.

Οπως ανέφερε, υπάρχει στενή επικοινωνία του υπουργείου με το γενικό πρόξενό της Ελλάδας στη Μαριούπολη. Πρόσθεσε ότι ελήφθη απόφαση να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των θυμάτων και στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, προκειμένου να βοηθηθούν οι ελληνικής καταγωγής ομογενείς κατά τη διάρκεια του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα.

Σημείωσε ότι πρόσφατα έγινε διυπουργική σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, με αντικείμενο την επίσπευση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων και απονομής ελληνικής ιθαγένειας για τις εκκρεμείς περιπτώσεις που αφορούν ομογενείς της Ουκρανίας, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή.

Διαβεβαίωσε ότι αν παραστεί ανάγκη μεταφοράς ομογενών από την Ουκρανία, το ΥΠΕΞ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία είναι έτοιμο να παρέμβει οπουδήποτε χρειαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ