Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Στον... αέρα το Κόπα Αφρικα λόγω «Εμπολα»

Ο φόβος του ιού «Εμπολα» έγινε η αιτία το προγραμματισμένο για τις αρχές του 2015 Κύπελλο Εθνών Αφρικής από χτες να βρίσκεται στον... αέρα με ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της ματαίωσής του. Αιτία, η απόφαση της διοργανώτριας χώρας Μαρόκου να γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να μη φιλοξενήσει το τουρνουά υπό το φόβο που προκαλεί το ενδεχόμενο της εξάπλωσης του ιού. Η κυβέρνηση είχε αρχικά ζητήσει από την αφρικανική Ομοσπονδία την αναβολή της διοργάνωσης για λίγους μήνες, αυτό όμως απορρίφθηκε και πλέον αποφάσισε πολύ απλά να μη διοργανώσει το τουρνουά. Πλέον, για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αφρικής μπαίνει σοβαρό θέμα καθώς απομένουν μόλις τρεις μήνες για την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων (17 Γενάρη 2015). Από την πλευρά του το Μαρόκο αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο σοβαρής τιμωρίας.

  • Τα μεθεόρτια για τον αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, που διακόπηκε στο Βελιγράδι λόγω επεισοδίων που προκλήθηκαν υπό το πρίσμα του ακραίου εθνικισμού, είχαν χτες και συνέχεια, με την αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να δίνει τη δική της άποψη για τα γεγονότα. Σύμφωνα με αυτή πουθενά στο φύλλο αγώνα δεν υπάρχει καμία αναφορά στο τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι, που ανάγκασε τον διαιτητή Ατκινσον να διακόψει τον αγώνα, αντίθετα υπάρχει αναφορά στις συμπλοκές που εκτυλίχθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
  • Τα μπλεξίματα του Λιονέλ Μέσι με το νόμο δεν έχουν τελειωμό, ωστόσο, ο πατέρας του, Χόρχε, επιμένει ότι ο γιος του είναι αθώος και δεν θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην έρευνα που γίνεται για φοροδιαφυγή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ