Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Κλήρωση με απρόοπτα

Το ντέρμπι μεταξύ των «αιωνίων», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στο «καλημέρα» της σεζόν και το μπάχαλο που επικράτησε αρχικά στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος από πλευράς Ομοσπονδίας, όπου (μέχρι να διορθωθεί) εμφανίζονταν ομάδες ως γηπεδούχοι για 5 συνεχόμενες αγωνιστικές και κάποιες ως φιλοξενούμενες για τουλάχιστον άλλες τόσες ήταν αυτά που σημάδεψαν τη χτεσινή κλήρωση των πρωταθλημάτων πόλο ανδρών - γυναικών.

Εστω και με απρόοπτα το σίγουρο είναι ότι από χτες οι δυο κατηγορίες μπήκαν σε αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της δράσης, χωρίς όμως για μια άλλη χρονιά να λείπουν τα σημαντικά προβλήματα. Μέρος μάλιστα των οποίων παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δ. Διαθεσόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Ομοσπονδίας να βάλει τέλος σε φαινόμενα της περσινής χρονιάς που αφορούσαν τα προβλήματα με τις έδρες (π.χ. οι αγώνες της Κέρκυρας στη Θεσσαλονίκη, των Χανίων στον Πειραιά κ.τ.λ.). Ωστόσο, παρά την όποια πρόθεση της Ομοσπονδίας θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση των περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα και ιδιαίτερα των κολυμβητηρίων το χειμώνα δεν μπορεί να αποκλείσει αντίστοιχα με πέρσι φαινόμενα. Για παράδειγμα, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τρεις ομάδες ακόμα δεν έχουν δηλώσει αναπληρωματική έδρα, ενώ ήδη με το... καλημέρα ο Παναθηναϊκός ζήτησε αλλαγή έδρας του ντέρμπι της πρεμιέρας καθώς το Ιλίσιο Κολυμβητήριο δεν θα είναι έτοιμο. Παράλληλα, το οικονομικό αναμένεται να είναι και φέτος ένα από τα βασικά προβλήματα των σωματείων παρά τις «εκπλήξεις» που υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ γι' αυτά προς το τέλος της χρονιάς.

Αλλαγές στα πλέι οφ

Στα διαδικαστικά, για τις 15 Νοέμβρη είναι προγραμματισμένο να αρχίσει το πρωτάθλημα των ανδρών, ενώ αυτό των γυναικών στις 22 του ίδιου μήνα. Παράλληλα η ΚΟΕ ανακοίνωσε αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής της τελικής φάσης στην Α1 ανδρών. Σύμφωνα με αυτές προβλέπεται φέτος η συμμετοχή των 6 πρώτων ομάδων της κανονικής περιόδου στα πλέι οφ, η οποία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα αναμετρηθούν τα ζευγάρια 3ος - 6ος, 4ος - 5ος με τους δύο νικητές (3 αγώνες, 2 νίκες) να αναμετρώνται στη β' φάση με τον 1ο και 2ο αντίστοιχα (3 αγώνες, 2 νίκες). Οι νικητές στη γ' φάση παίζουν στον τελικό (5 αγώνες, 3 νίκες) και οι ηττημένοι για 3η - 4η θέση (3 αγώνες, 2 νίκες). Στην ουρά οι ομάδες από την 9η έως τη 12η θέση θα παίξουν πλέι άουτ με τους νικητές να μένουν στην κατηγορία. Πάντως, με τις αλλαγές διαφωνεί ο ΠΑΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ