Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Δολοφονία 13χρονου εφήβου από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί στον παλαιστινιακό λαό η χτεσινοβραδινή δολοφονία ενός 13χρονου αγοριού από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, στη διάρκεια εφόδου στην περιοχή Μπέιτ Λικίγια (βορειοδυτικά της Ραμάλα στη Δυτική Οχθη).

Σύμφωνα με τοπικές ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες, οι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν το βράδυ στο χωριό Μπέιτ Λικίγια, με πρόσχημα την αναζήτηση «υπόπτων» και την καταστολή «παράνομης διαδήλωσης» και πυροβόλησαν στο στήθος από κοντινή απόσταση, σκοτώνοντας τον 13χρονο Μπαχάα Σαμίρ Μπάντιρ. Το αγόρι ξεψύχησε λίγα λεπτά μετά το μοιραίο πυροβολισμό, πριν καν ξεκινήσει η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Ραμάλα.

Η είδηση δολοφονίας του 13χρονου παιδιού ανέβασε στα ύψη την οργή των Παλαιστίνιων, πυροδοτώντας συγκρούσεις με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εντός και εκτός του χωριού Μπέιτ Λακίγια. Συγκρούσεις νεαρών Παλαιστινίων με ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αναφέρθηκαν αργότερα σε τουλάχιστον τρεις συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, προσπαθώντας να δικαιολογήσει μία ακόμη δολοφονία παιδιού, δήλωσε πως περίπολος του ισραηλινού στρατού συνάντησε «παράνομη διαδήλωση» στο Μπέιτ Λακίγια, όπου έγινε στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ. Οι στρατιώτες, είπε η εκπρόσωπος, «απάντησαν στην απειλή με αληθινά πυρά».

Η χτεσινοβραδινή δολοφονία του 13χρονου Μπάντιρ ανεβάζει σε 42 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από την αρχή του χρόνου στη Δυτική Οχθη, πέρα από τους πάνω από 2.200 αμάχους της Λωρίδας της Γάζας που δολοφονήθηκαν κατά την ισραηλινή επίθεση του περασμένου καλοκαιριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ