Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-71
Νικηφόρα πρεμιέρα δείχνοντας χαρακτήρα

Μπορεί ο (μέχρι στιγμής) προσωρινός τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς, να είχε ζητήσει, ενόψει του παιχνιδιού με τη Βαλένθια στην Ισπανία, από τους παίκτες του μια καλή εμφάνιση, εντούτοις φρόντισαν να του κάνουν το χατίρι και με το παραπάνω. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 71-68 κάνοντας το καλό ποδαρικό στη διοργάνωση, κάτι που πέραν της βαθμολογικής σημασίας αποτελεί και σημαντική ψυχολογική ...ένεση στη βαριά ψυχολογία από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών (ήττα από τον Παναθηναϊκό, διαζύγιο με Μπαρτζώκα). Σε ένα παιχνίδι - ντέρμπι μέχρι τη λήξη του οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν χαρακτήρα, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (39 έναντι 25), με καλή αμυντική τακτική (απέδωσε το σχήμα με τους 4 κοντούς στην τελευταία περίοδο) περιόρισαν το βασικό όπλο των γηπεδούχων, τα περιφερειακά σουτ, ενώ στην επίθεση χάρη στις προσπάθειες του Σπανούλη ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Πρωταγωνιστής για την ελληνική ομάδα ήταν ο Σλούκας, που στα τελευταία 5'' με το σκορ στο 68-68 κέρδισε δύο φάουλ (με ένα καθοριστικό ριμπάουντ ενδιάμεσα) και ευστοχώντας στις τρεις από τις τέσσερις βολές έγραφε το τελικό αποτέλεσμα (χάρη και στην αστοχία στις βολές του Βαν Ράσομ με τη λήξη). Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σπανούλης (21 πόντοι), με τον Σλούκα και τον Λοτζέσκι να ακολουθούν (με 14 π.). Από τη Βαλένθια ξεχώρισε ο Χαρανγκόντι με 14 πόντους.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου είχαμε: Λαμποράλ - Νεπτούνας 88-69, Ερυθρός Αστέρας - Γαλατασαράι 76-68.

ΠΑΟ: Προϋποθέσεις για καλή αρχή

Τις προϋποθέσεις για το ιδανικό ξεκίνημα θέλει να εκμεταλλευτεί σήμερα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φιλοξενεί την πρωτάρα στη διοργάνωση και θεωρητικά τον πλέον αδύναμο κρίκο του ομίλου, όπως φαντάζει (μέχρις αποδείξεως του εναντίου) η πολωνική Τουρόφ, στο ΟΑΚΑ (21.30 ΝS 2). Οι «πράσινοι» με καλή ψυχολογία από το αήττητο, δύο στα δύο, στις επίσημες υποχρεώσεις τους μέχρι σήμερα (νίκη με Ολυμπιακό στο Κύπελλο και Κηφισιά για την Α1), καλούνται να αποδείξουν εντός παρκέ το ρόλο του φαβορί. Παρ' όλα αυτά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, έδειξε να κρατάει χαμηλά τους τόνους τονίζοντας την επικινδυνότητα της Τουρόφ, που, όπως είπε, δεν έχει να χάσει τίποτα. Για τον Σέρβο τεχνικό η ταχύτητα της πολωνικής ομάδας και οι καλοί σουτέρ που διαθέτει είναι τα σημεία που χρειάζεται να δείξει ιδιαίτερη προσοχή η ομάδα του σήμερα. Οπως αποκάλυψε ο προπονητής των «πρασίνων», στην αποστολή θα είναι παρών σήμερα ο Ράιτ (που υπέγραψε μηνιαίο συμβόλαιο) ωστόσο δεν διευκρίνισε εάν θα είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί.

Για τον ίδιο όμιλο θα γίνουν σήμερα τα παιχνίδια: Φενερμπαχτσέ - Αρμάνι Μιλάνο (22.00 ΝS7), Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου (22.30 ΝS3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ