Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Η δύναμή μας είναι συλλογική

Σε έκτακτη Συνέλευση καλεί τους μουσικούς το ΔΣ του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ), στο Αμφιθέατρο «Αντώνη Τρίτση» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), την Τρίτη 21 Οκτώβρη στις 15.00 μ.μ. με θέματα που αφορούν τον κλάδο των μουσικών, αλλά και για την συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.

«Η είδηση της απόλυσης 182 μουσικών της Ορχήστρας και της Χορωδίας της Οπερας της Ρώμης», σημειώνει το ΔΣ στην ανακοίνωσή του - «έπεσε σα βόμβα στη διεθνή ειδησεογραφία αλλά και στη χώρα μας. Αυτά τα άσχημα νέα δεν έρχονται για πρώτη φορά από τον κόσμο, ούτε είναι πρωτάκουστα για την Ελλάδα. Ας θυμηθούμε πως μόνο ένας χρόνος έχει περάσει από το κλείσιμο της ΕΡΤ και των Μουσικών της Συνόλων και σήμερα επαναλειτουργεί ένα μόνο Σύνολο στο νέο φορέα (ΝΕΡΙΤ) με το 1/3 των μουσικών με πληρωμή ανά συναυλία».

«Αυτή η πολιτική, που σήμερα εκπροσωπείται από την κεντροαριστερά στην Ιταλία και που για κάποιους θεωρείται ελπίδα, βάζει τον Πολιτισμό να υπηρετεί τις ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλίων του Πολιτισμού. Καταργεί την κρατική χρηματοδότηση για αυτούς τους φορείς, με αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού και την ισοπέδωση αμοιβών και δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και με αυτό το χρήμα χρηματοδοτεί απ' ευθείας την κερδοφορία των παραγωγών, που κάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες, τον Πολιτισμό. Στη χώρα μας, με την ψήφιση της συμφωνίας για Λυρική και Εθνική Βιβλιοθήκη από την κυβέρνηση της ΝΔ με το Ιδρυμα "Νιάρχος" με την απρόσκοπτη υλοποίησή της από τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τότε μέχρι σήμερα και τη σιωπή των νέων "σωτήρων", δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία αυτού του νέου τοπίου».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε τη δύναμη να τις ματαιώσουμε. Αυτή η δύναμη όμως δεν είναι ατομική. Η δύναμή μας είναι συλλογική και είναι τόσο μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερο κομμάτι του κλάδου αποφασίζει να απαντήσει οργανωμένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ