Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε πολιτική εκδήλωση στη Λαμία μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας

Σήμερα θα παραβρεθεί σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τον ΕΛΑΣ

Από την έκθεση φωτογραφίας
Από την έκθεση φωτογραφίας
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέπτεται τη Λαμία, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, στις 18 Οκτώβρη 1944.

Σήμερα, Σάββατο, στις 11 π.μ., θα παραβρεθεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, στην πλατεία Λαού, στο άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη.

Χτες το απόγευμα ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και την αποπροσανατολιστική για το λαό αντιπαράθεση μεταξύ συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, το καθεστώς επιτήρησης για όλα τα κράτη - μέλη θα επιβάλλουν μνημόνια διαρκείας, γι' αυτό και είναι ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της ΝΔ για τα "μνημόνια που τελειώνουν" αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που θα σκίσει, θα ακυρώσει δήθεν το μνημόνιο.

Τέλος πραγματικό στα μνημόνια για το λαό σημαίνει μόνο κατάργηση όλων των εφαρμοστικών αντιλαϊκών νόμων, ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων και των συνταξιούχων στα προ κρίσης επίπεδα. Κανένας δε δεσμεύεται γι' αυτό. Ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με ιστορικές στιγμές που έζησε η Λαμία όπως η ομιλία του Αρη Βελουχιώτη στις 29/10/1944 στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά και με μορφές πρωτοπόρων κομμουνιστών αγωνιστών όπως του Γιώργου Γιαταγάνα, γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Φθιώτιδας, ο οποίος εκτελέστηκε το 1948.

  • Από την εκδήλωση
    Από την εκδήλωση
    Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας θα δημοσιευτούν στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ