Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Κούβα

Η σταθερή και συνεχώς διευρυνόμενη αλληλεγγύη του λαού μας προς τον κουβανικό λαό αναδείχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, μέσα από την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στην εκδήλωση μίλησε η Ιμπις Αλβίσα Γκονσάλες, μέλος του τμήματος της Ευρώπης του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP).

Στάθηκε τόσο στην ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών ενάντια στο εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ αλλά και στο κίνημα αλληλεγγύης, που πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο και να σπάσει το τείχος της σιωπής, για την απελευθέρωση των 3 Κουβανών πατριωτών που εξακολουθούν να βρίσκονται φυλακισμένοι στις ΗΠΑ γιατί υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους από την εγκληματική δράση της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι.

Η Ιμπις Αλβίσα Γκονσάλες, ενημέρωσε ότι καθημερινά μεγαλώνει το κίνημα αλληλεγγύης προς την Κούβα ακόμα και μέσα στις ΗΠΑ. Στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη προσφορά των Κουβανών γιατρών, στις εκατοντάδες αποστολές τους σε όλο τον κόσμο και τη μεγάλη συνεισφορά τους και στην καταπολέμηση του ιού «Εμπολα». Στην ερώτηση μάλιστα πόσο έχουν κοστίσει χρηματικά οι αποστολές αυτές, η απάντηση ήταν χαρακτηριστική των οραμάτων της Κουβανικής Επανάστασης : «Ποτέ δεν το υπολογίσαμε γιατί ήταν αυτονόητο καθήκον για μας. Αυτή είναι η δική μας συνεισφορά στους δοκιμαζόμενους λαούς», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ