Τρίτη 4 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Κατάληψη πηγής φυσικού αερίου από τους τζιχαντιστές

Από τις συγκρούσεις στο Κομπανί της Συρίας
Από τις συγκρούσεις στο Κομπανί της Συρίας
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΤΑΒΑ.--

Οι ένοπλοι του «Ισλαμικού Κράτους», δημιούργημα των ιμπεριαλιστών, που τώρα χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επέμβαση στη Συρία, κατέλαβαν και δεύτερη περιοχή γεωτρήσεων φυσικού αερίου στο Τζαχάρ της Χομς στην κεντρική Συρία και ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους μαζί με ενόπλους του «Μετώπου Νούσρα» στη μεθόριο Συρίας - Τουρκίας. Ωστόσο, τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ «εστίασαν» στον αποκεφαλισμό οκτώ πρώην μελών της οργάνωσης στη συριακή πόλη Μπουκάμαλ και στην εκτέλεση άλλων τριών «αποστατών» στο Ντέιρ αλ-Ζορ, επειδή οι δύο κρίθηκε πως «συνεργάστηκαν με το συριακό καθεστώς» και ο τρίτος «επειδή πολέμησε εναντίον του ΙΚ».

Οι τζιχαντιστές δεν αρκέστηκαν μόνο στις εκτελέσεις πρώην μελών τους αλλά προχώρησαν σε νέες μαζικές εκτελέσεις αμάχων, μεταξύ των οποίων 36 μέλη της σουνιτικής φυλής Αλμπουνίμερ στο δυτικό Ιράκ (ανάμεσά τους τρία παιδιά). Επιπλέον, τα τελευταία 24ωρα κάνει το γύρο του κόσμου βίντεο από περιοχή του βόρειου Ιράκ που ελέγχεται από το ΙΚ και στο οποίο δεκάδες παιδάκια που στρατολογήθηκαν από τους τζιχαντιστές φαίνονται να τραγουδούν άσματα και συνθήματα μίσους.

Παράλληλα, διεθνή πρακτορεία καταγράφουν μεγάλη συγκέντρωση μισθοφόρων του ΙΚ και του «Μετώπου Νούσρα» στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας εκτιμώντας ότι θα επιχειρήσουν να καταλάβουν τα βασικά μεθοριακά περάσματα ώστε να εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό με όπλα και πυρομαχικά των Κούρδων μαχητών της βόρειας συριακής πόλης Κομπανί από μαχητές Κούρδους του βόρειου Ιράκ (Πεσμεργκά) ή ενόπλους του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Η συγκέντρωση ισχυρών δυνάμεων των τζιχαντιστών στην περιοχή γίνεται παρά τις υποτιθέμενες σφοδρές επιδρομές των ΗΠΑ και των Αράβων συμμάχων τους στην ευρύτερη περιοχή...

Ο Ολάντ ξιφουλκεί κατά της τρομοκρατίας από τον Καναδά

«Απέναντι στην τρομοκρατία δεν μπορεί να γίνει καμία παραχώρηση», υποστήριξε χτες από την Οτάβα του Καναδά, που συμμετέχει από την Κυριακή και στους βομβαρδισμούς τζιχαντιστών στο Ιράκ, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε ομιλία του στο καναδικό Κοινοβούλιο.

«Η τρομοκρατία απειλεί τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκαν τα έθνη μας (...) Για τον λόγο αυτό η Γαλλία και ο Καναδάς δρουν από κοινού αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο συνασπισμό προθύμων της κυβέρνησης Ομπάμα κατά του ΙΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ