Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
«Συνεννόηση» για όσα ιεραρχεί η αστική τάξη

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε απ' τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Φ. Κουβέλης κατά τη χτεσινή τους συνάντηση, προκειμένου, όπως είπε, «να συζητήσουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, να διεκδικήσουμε μία διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος». Πρόσθεσε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αναδιαρθρωθεί, κάτι που «αν επιτευχθεί θα έχει θετικά αποτελέσματα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «αναμεταδίδει» αξιώσεις του κεφαλαίου για στήριξη της κερδοφορίας του από πόρους που θα εξοικονομήσει μια διευθέτηση του χρέους. Στο πλαίσιο αυτό ζητά απ' τις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης να βρουν τον «ελάχιστο κοινό πολιτικό τόπο, ανεξάρτητα από τις αντιθέσεις, τις αντιπαραθέσεις και τις διαφωνίες που υπάρχουν».

Οπως άλλωστε παραδέχτηκε κατά τον διάλογο με τον Κ. Παπούλια, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι «πολύ σημαντικό θέμα, το σημαντικότερο αναφορικά με την οικονομία», μαζί με την εξασφάλιση ενός «αναπτυξιακού σοκ που χρειάζεται η χώρα μας, με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της».

Ο Φ. Κουβέλης προέβλεψε ότι θα γίνουν εκλογές το Μάρτη, λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος, αφού «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, συναίνεση πολιτική δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί απουσιάζει η πολιτική εκείνη που θα διαμορφώνει συνθήκες και πλαίσιο συναινέσεων. Εμμένω σε αυτό που έχω πει: Δεν με ενδιαφέρει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν μάλιστα προσωποποιείται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ