Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Πτώματα παιδιών στις ΗΠΑ για πυρηνικά τεστ!

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-

Πέντε χώρες από τέσσερις ηπείρους «πρόσφεραν» στις ΗΠΑ συνολικά 6.000 πτώματα βρεφών πάνω στα οποία έγιναν τεστ για να διαπιστωθούν «οι επιπτώσεις της ραδιενέργειας πάνω στα ανθρώπινα σώματα». Τεστ που έγιναν με κάθε μυστικότητα και δε ζητήθηκε ποτέ η συγκατάθεση των γονέων.

Η αποκάλυψη αυτή προήλθε από πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν προσφάτως από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και έχουν ήδη προκαλέσει σάλο στην αυστραλιανή κοινή γνώμη αλλά και την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας της χώρας. Συγκεκριμένα, ο Αυστραλός υπουργός Υγείας, Μάικλ Γούλντριτζ, έδωσε εντολή να διεξαχθούν έρευνες αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι τα πτώματα νεκρών βρεφών της Αυστραλίας στάλθηκαν στις ΗΠΑ, στις δεκαετίες του '50 και του '60 προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε πυρηνικά τεστ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, νοσοκομεία της Αυστραλίας, του Καναδά, της Βρετανίας, του Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Αφρικής έστειλαν με άκρα μυστικότητα 6.000 πτώματα βρεφών πάνω στα οποία έγιναν τεστ για να διαπιστωθούν «οι επιπτώσεις της ραδιενέργειας πάνω στα ανθρώπινα σώματα». Στοιχεία που ο Αυστραλός υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «ενοχλητικά» και πρόσθεσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί πόσα παιδιά από την Αυστραλία και με τη συγκατάθεση ποιων στάλθηκαν στις ΗΠΑ για τα τεστ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ