Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, μέλος του ΚΚΕ και υπέρμαχος της ειρήνης, έφυγε από κοντά μας.

Αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε προς τιμή του 16ου Συνεδρίου και για τις επικείμενες εκλογές 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής, της οποίας ήταν μέλος ως την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα όπως ήτανε και όπως έζησε.

Η γυναίκα του Βικτώρια

Τα παιδιά του Γιώργος-Σύλβια και Γιώργος-Ολγα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΝΗ , η οποία κηδεύτηκε στις 15 Γενάρη 2000 στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης και αντί για στεφάνι στον τάφο της προσφέρει στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 10.000 δρχ., ο Γιάννης Φραντζεσκάκης από τις Καλύβες Χανίων, συναγωνιστής στην Κατοχή.

* * *

Φωτ.

Στις 23 Νοέμβρη 1999 ύστερα από αθεράπευτη ασθένεια, έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΙΝΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στη Δόξα Εβρου το 1923 από γονείς αγρότες με προοδευτικές ιδέες. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη και αντιμετώπισε τις δυσκολίες της αγροτικής ζωής. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, και αντάρτης του ΕΛΑΣ, διώχτηκε μετά την Απελευθέρωση, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη γυναίκα του και τα δυο μικρά παιδιά του, και να πάρει το δρόμο του βουνού. Εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες, ιδιαίτερα με τα τμήματα που δρούσαν στην περιοχή Σερρών.

Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία. Εκεί δούλεψε σε διάφορες δουλιές για πολλά χρόνια και είχε καλές επιδόσεις. Παράλληλα έπαιρνε δραστήρια μέρος στις εκδηλώσεις της Ενωσης των Πολιτικών Προσφύγων.

Με τον επαναπατρισμό του, το 1981 εγκαταστάθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Δούλεψε στο Παράρτημα του Συλλόγου των Επαναπατρισθέντων Πολ. Προσφύγων(ΠΕΕΠΠ) ως μέλος του ΔΣ και εκλεγόταν αντιπρόεδρος ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Μαρία και φίλοι του πολιτικοί πρόσφυγες πρόσφεραν 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», 5.000 δρχ. στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και 7.000 δρχ. στο ταμείο του Συλλόγου.

* * *

Ο Γρηγόρης και η Αλεξάνδρα Υετίωνος προσφέρουν στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Φρυγίας και Κέντρου Βύρωνα και 10.000 δρχ. στη «Δημοκρατική Μέριμνα», στη μνήμη του αδελφού τους ΚΛΗΜΗ ΥΕΤΙΩΝΑ, συνδικαλιστή, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος εκτελέστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη του 1948 στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης. Καθώς, στη μνήμη του εξαδέλφου τους ΚΩΣΤΑ ΥΕΤΙΩΝΑ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στο Γράμμο και στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

* * *

Στη μνήμη των θείων μου ΚΛΗΜΗ και ΚΩΣΤΑ ΥΕΤΙΩΝΑ , καθώς και στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους από τις γραμμές του ΚΚΕ στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, απαλλαγμένο από τα δεσμά του καπιταλισμού προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα.

Γιώργος Υετίων

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ (Ορέστη), ο οποίος τραυματίστηκε στη μάχη στις Καρούτες. Και στη μνήμη του ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΚΡΗ (Ρήγα), μέλους του ΚΚΕ και Διαφωτιστή της ΠΕΦΕ, προσφέρουμε 100.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέου Ψυχικού.

Ελένη Κωνσταντινίδου

Κατερίνα-Αγλαΐα

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 4 Σεπτέμβρη 1994, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Λιμεναρίων Θάσου 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Παναγιώτης Γλυκερίας

Τα παιδιά Αντώνης-Θωμάς

* * *

Φίλοι της οικογένειας, αφοσιωμένοι οπαδοί του ΚΚΕ προσφέρουν 100.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση και το 16ο Συνέδριο του Κόμματος στη μνήμη του αγαπημένου φίλου τους ΣΑΒΒΑΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ , ακαταπόνητου αγωνιστή επί εφτά δεκαετίες για τη λευτεριά της πατρίδας, τη δημοκρατία και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

* * *

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ (Γιάνκου) ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πιστού στα υψηλά ιδανικά ως το τέλος της ζωής του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν, ως δεύτερη δόση, 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων.

* * *

Η Μύρτα Π. Χατζησάββα προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη των γονιών της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ και του θείου της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΟΥΛΕΛΛΗ .

* * *

φΩΤ.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον απρόσμενο θάνατο του αγαπημένου θείου μας, φίλου και κουμπάρου ΝΙΚΟΥΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Φραγκφούρτης 200 μάρκα για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, του κόμματος για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης.

Η ανιψιά του Κρίστα, ο φίλος του Δημήτρης και ο Κώστας από τη Φραγκφούρτη.

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΥΘΟΥΛΚΑ (Ζέπου), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από το χωριό Ρουμύρι, που πέθανε πρόσφατα, ο Γιώργης Πυροβολησιάνος πρόσφερε στο Παράρτημα Ζακύνθου της ΠΕΑΕΑ 10.000 δρχ.

* * *

Ο Μιχάλης Αχλιόπτας πρόσφερε 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πλινθόκτιστων Καισαριανής στη μνήμη των γονιών του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΧΛΙΟΠΤΑ (Καρρά) και ΜΑΡΙΑΝΘΗΣΑΧΛΙΟΠΤΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Ο αντιστασιακός Νίκος Παναγιωτόπουλος προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 10.000 δρχ. στη μνήμη της μάνας του ΧΡΥΣΑΦΗΣ και του αδελφού του ΓΙΑΝΝΗ , που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ